Kommuner afviser bilisters kritik: Vi knokler med sneen

Formanden for teknik- og miljøudvalget i kommunerne afviser kritik af indsatsen mod glatte og snedækkede veje.

Danmark

Snerydning og glatførebekæmpelse har en høj prioritet i kommunerne.

Det siger Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), der er formand for miljø- og teknikudvalget i Kommunernes Landsforening (KL).

Han afviser en kritik fra bilejernes organisation FDM, der mener, at kommunerne sætter bilisternes sikkerhed på spil ved ikke at gøre nok for at holde vejene snefri og sikre at køre på.

»Det må stå for deres regning. Hvis man tager ud i kommunerne, vil man se en masse mennesker knokle løs for at holde vores veje. Men med det klima, vi har i Danmark, kan man ikke forvente 365 dage om året med sort asfalt, uanset hvor mange ressourcer man så bruger«, siger Martin Damm.

LÆS OGSÅ

Helt konkret kritiserer FDM blandt andet, at kommunerne ikke har sikret sig tilstrækkeligt med vejsalt. Ikke mindst fordi man også løb tør sidste vinter.

Men også her melder Martin Damm hus forbi.

»Dybest set kunne vi hælde alt det salt ud, vi ville, uden at det ville hjælpe. Når det er så koldt, som det er for tiden, har saltet ikke nogen effekt«, siger Martin Damm.

Kør efter forholdene

Han mener, at det i høj grad også handler om bilisternes egen optræden i trafikken.

»Folk kører ikke altid ordentligt. Man skal køre efter forholdene, men det er der alt for mange bilister, som ikke gør«, siger Martin Damm.

GUIDE

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce