Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommuner afviser bilisters kritik: Vi knokler med sneen

Formanden for teknik- og miljøudvalget i kommunerne afviser kritik af indsatsen mod glatte og snedækkede veje.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snerydning og glatførebekæmpelse har en høj prioritet i kommunerne.

Det siger Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), der er formand for miljø- og teknikudvalget i Kommunernes Landsforening (KL).

Han afviser en kritik fra bilejernes organisation FDM, der mener, at kommunerne sætter bilisternes sikkerhed på spil ved ikke at gøre nok for at holde vejene snefri og sikre at køre på.

»Det må stå for deres regning. Hvis man tager ud i kommunerne, vil man se en masse mennesker knokle løs for at holde vores veje. Men med det klima, vi har i Danmark, kan man ikke forvente 365 dage om året med sort asfalt, uanset hvor mange ressourcer man så bruger«, siger Martin Damm.

LÆS OGSÅ

Helt konkret kritiserer FDM blandt andet, at kommunerne ikke har sikret sig tilstrækkeligt med vejsalt. Ikke mindst fordi man også løb tør sidste vinter.

Men også her melder Martin Damm hus forbi.

»Dybest set kunne vi hælde alt det salt ud, vi ville, uden at det ville hjælpe. Når det er så koldt, som det er for tiden, har saltet ikke nogen effekt«, siger Martin Damm.

Kør efter forholdene

Han mener, at det i høj grad også handler om bilisternes egen optræden i trafikken.

»Folk kører ikke altid ordentligt. Man skal køre efter forholdene, men det er der alt for mange bilister, som ikke gør«, siger Martin Damm.

GUIDE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden