TERRORPLANER. Politiet undersøger i øjeblikket anholdelsesstederne. Her er det Mørhøjvej 82 i Herlev.
Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

TERRORPLANER. Politiet undersøger i øjeblikket anholdelsesstederne. Her er det Mørhøjvej 82 i Herlev.

Danmark

Fem personer er anholdt for terrorplaner mod JP/Politikens Hus

Foruden anholdelserne i Herlev og Greve, har SÄPO anholdt en person i Stockholm.

Danmark

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har anholdt fire personer, der mistænkes for at forberede et terrorangreb i København.

Samtidig med anholdelserne i Danmark har de svenske myndigheder i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse.

PET’s vurdering er, at de anholdte var i færd med at forberede et terrorangreb rettet mod en avis, der efter PET’s opfattelse er Jyllands-Postens og Politikens lokaler i København.

PET vurderer, at angrebet skulle have været gennemført én af de nærmeste dage, og har i forbindelse med ransagninger hos de anholdte fundet plastic-strips, der kan anvendes som håndjern, samt en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition.

Terrormistænkte er primært svenskere Anholdelserne fandt sted dels i en lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev, dels i en lejlighed i Hedelyparken i Greve, skriver PET i en netop afsendt pressemeddelse.

Efterforskningen er sket i tæt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, og PET, skriver efterretningstjenesten.

Tre af de anholdte bor til daglig i Sverige - det er:

  • en 44-årig tunesisk statsborger,
  • en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon,
  • en 30-årig svensk statsborger.

Irakisk asylansøger også indblandet

Den sidste af de anholdte har bopæl i Danmark. Det drejer sig om en 26-årig irakisk asylansøger.

»Anholdelserne understreger alvoren af den terrortrussel, som er rettet mod Danmark og især mod institutioner og personer med tilknytning til tegninge-sagen«, siger Jakob Scharff.

»Når det har været muligt at afværge de konkrete terrorplaner, skyldes det en omfattende og meget krævende efterforskningsindsats i både Sverige og i Danmark og ikke mindst et yderst effektivt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti og den danske efterretningstjeneste«, siger han.

PET vil ikke afvise, at der i forbindelse med den fortsatte efterforskning af sagen vil blive foretaget yderligere anholdelser. PET mener dog at angrebet er afværget for nu.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce