0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fem personer er anholdt for terrorplaner mod JP/Politikens Hus

Foruden anholdelserne i Herlev og Greve, har SÄPO anholdt en person i Stockholm.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JENS DRESLING
Foto: JENS DRESLING

TERRORPLANER. Politiet undersøger i øjeblikket anholdelsesstederne. Her er det Mørhøjvej 82 i Herlev.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiets Efterretningstjeneste (PET) har anholdt fire personer, der mistænkes for at forberede et terrorangreb i København.

Samtidig med anholdelserne i Danmark har de svenske myndigheder i Stockholm anholdt en 37-årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse.

PET’s vurdering er, at de anholdte var i færd med at forberede et terrorangreb rettet mod en avis, der efter PET’s opfattelse er Jyllands-Postens og Politikens lokaler i København.

PET vurderer, at angrebet skulle have været gennemført én af de nærmeste dage, og har i forbindelse med ransagninger hos de anholdte fundet plastic-strips, der kan anvendes som håndjern, samt en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition.

Terrormistænkte er primært svenskere Anholdelserne fandt sted dels i en lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev, dels i en lejlighed i Hedelyparken i Greve, skriver PET i en netop afsendt pressemeddelse.

Efterforskningen er sket i tæt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti, SÄPO, og PET, skriver efterretningstjenesten.

Tre af de anholdte bor til daglig i Sverige - det er:

  • en 44-årig tunesisk statsborger,
  • en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon,
  • en 30-årig svensk statsborger.

Irakisk asylansøger også indblandet

Den sidste af de anholdte har bopæl i Danmark. Det drejer sig om en 26-årig irakisk asylansøger.

»Anholdelserne understreger alvoren af den terrortrussel, som er rettet mod Danmark og især mod institutioner og personer med tilknytning til tegninge-sagen«, siger Jakob Scharff.

»Når det har været muligt at afværge de konkrete terrorplaner, skyldes det en omfattende og meget krævende efterforskningsindsats i både Sverige og i Danmark og ikke mindst et yderst effektivt samarbejde mellem det svenske sikkerhedspoliti og den danske efterretningstjeneste«, siger han.

PET vil ikke afvise, at der i forbindelse med den fortsatte efterforskning af sagen vil blive foretaget yderligere anholdelser. PET mener dog at angrebet er afværget for nu.

Læs mere: