RANSAGNING. Politi og bombeeksperter fra militæret undersøger den lejlighed i Greve, som ifølge PET's mistanke skulle huse terrorgruppe i forbindelse med angreb i København.
Foto: JENS DRESLING

RANSAGNING. Politi og bombeeksperter fra militæret undersøger den lejlighed i Greve, som ifølge PET's mistanke skulle huse terrorgruppe i forbindelse med angreb i København.

Danmark

Terrorsigtet afviser PET: De har før taget fejl

En af de mænd, der sigtes for planer om terrorangreb i København, beskylder PET for ofte at tage fejl i terrorsager.

Danmark

PET tager fejl.

Det mener irakiske Abdullah Muhammed Salman, der - som den eneste af fem terrormistænkte bag mulige planer om at angribe JP/Politikens hus - er sat på fri fod.

Over for Ekstra Bladet tilbageviser han efterretningstjenestens mistanker med ordene: »PET har tidligere taget fejl og måttet løslade folk, som har været fængslet længe«.

Hans rolle i det terrorangreb, som ifølge mistanken har været undervejs, har været at sikre gruppen en base i den danske hovedstad. Og det er da ifølge Salman også korrekt, at han skaffede dem en lejlighed at være i. Men baggrunden er en ganske anden end den, PET beskylder ham for, siger han til avisen.

Den 26-årige skulle fremleje en lejlighed til en svensk bekendt og hans kone. Men da han mødte med sine lejere ved Tivoli natten til onsdag var det tre mænd, der dukkede op.

»Jeg har mødt dem i moskeen i Stockholm, men kender dem ellers ikke«, oplyser han til Ekstra Bladet.

DOKUMENTATION

Da PET slog til mod gruppen, fandt betjentene blandt andet en maskinpistol, en pistol og masser af ammunition, der efter efterretnignstjenestens vurdering skulle benyttes til at meje så mange som muligt ned ved angrebet på JP/Politikens Hus, der blandt andet huser Jyllands-Postens redaktion i København.

Men Abdullah Muhammed Salman afviser, at våbnene kan have været hans gæsters.

»Jeg tror stadig ikke på, at det har været deres våben. PET har før taget fejl«, siger han i et interview med Ekstra Bladet.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden