Danmark kan få rekord mange flygtninge i år

Flygtningerekord i vente i 2011 bl.a. fordi utroskab og familiefejder giver flygtningestatus til flere.

Danmark

Udlændingeservice forventer, at 2.850 flygtninge i år får opholdstilladelse i Danmark og skal fordeles til integration i kommunerne.

Det er næsten dobbelt så mange som 2010-forventningen på 1.500 og det højeste tal, siden VKO-flertallet fik fuld kontrol over udlændingepolitikken, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Flere flygter fra vold i familien Stigningen skyldes ifølge avisen blandt andet, at flere end nogensinde påkalder sig - og får - såkaldt beskyttelsesstatus.

Det er personer, der ikke lever op til kravene i flygtningekonventionen, men er flygtninge af mere private årsager.

Det kan være trusselsbreve, voldelige stridigheder om jord, familiefejder og frygt for overgreb, efter at ægtemanden opdagede årelangt utroskab, skriver Jyllands-Posten.

Eksplosiv udvikling siden 2002

Ordningen blev indført i 2002. Første år fik blot tre personer beskyttelsesstatus, mens det fra januar til oktober 2010 var 580.

Dansk Folkeparti bryder sig ikke om de nye tal, og integrationsordfører Peter Skaarup bebuder, at partiet vil udbede sig en forklaring.

SF's integrationsordfører, Astrid Krag, understreger til gengæld vigtigheden af, at Danmark lever op til konventionerne og ikke sender folk ud til tortur og død.

»Det gælder også for æresdrab«, siger hun til Jyllands-Posten.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden