Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

CYKELIS. Det kan være svært at komme frem gennem byen på den tohjulede i disse dage.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cyklister klager over for dårlig snerydning

Københavns Kommunes undskyldning om mangel på salt er »for nem«, mener cyklistformand.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Kommune skulle have været hurtigere ude med sneploven.

Sådan lyder kritikken fra Dansk Cyklistforbunds Københavnsafdeling, der mener, at kommunen denne vinter har været alt for sent ude med at rydde cykelstierne.

»Vi forlanger ikke, at kommunen skal fjerne hvert eneste snefnug, der falder ned fra himlen. Men jeg synes, at årets rydningsindsats har været langt fra imponerende«, siger formand i cyklistforbundets Københavnsafdeling, Erik Hjulmand.

»Mange af cykelstierne har været fyldt med is og sne, og ved ind- og udkørsler til stierne er dannet store snevolde, som man nærmest skal have cyklen på nakken for at skræve hen over«, siger han.

Københavns Kommunes vintertjeneste forklarede i går, at de prioriterer cykelstierne højest i snerydningen, men at problemerne med is på cykelarealerne skyldes manglen på salt.

Men den undskyldning giver Erik Hjulmand ikke meget for.

»Det er for nemt at skyde skylden på det manglende salt. En af de vigtigste grunde, at der ligger så meget is i dag, er, at der ikke blev ryddet ordentligt for sne, dengang det var muligt«, siger Erik Hjulmand.

Han påpeger, at rydningsindsatsen i Frederiksberg Kommune har været markant bedre end i Københavns Kommune denne vinter. Og han mangler »i høj grad« at se beviset på Københavns prioritering af cykelarealerne.

»Den manglende rydning giver ikke kun kø på skadestuerne. De alt, alt for mange cyklister, der ikke tør sætte sig op på deres cykler, stiller sig i stedet i kø ved busstoppestederne og gør dermed deres til, at der slet ikke er plads i busserne«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden