Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

nybagt. Kronprins Frederik viser, hvor høje de to små tvillinger er - 47 og 46 cm. Det blev en lille dreng og en lille pige. Drengen blev født først.
Foto: Finn Frandsen

nybagt. Kronprins Frederik viser, hvor høje de to små tvillinger er - 47 og 46 cm. Det blev en lille dreng og en lille pige. Drengen blev født først.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lykkelig Frederik: »Et mirakel gange to«

Tvillingerne er født, fortæller en glad kronprins fra Rigshospitalet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Mary har født to velskabte børn. En dreng først og en pige bagefter«, fortæller en glad kronprins Frederik.

»Drengen vejer 2.674 gram. Pigen 2.554 gram. Drengen er 47 cm og pigen 46 cm. De blev født med en halv times interval. 10.30 var det første fødselstidspunkt«, siger kronprinsen, der bekræfter, at kronprinsparret har kendt til børnenes køn et stykke tid.

»Efter omstændighederne har moderen og børnene det rigtig, rigtig godt, ligesom faderen har det«, siger han.

»Det har været fantastisk at være med til«, fortæller kronsprins Frederik, der betegner fødslen som »et mirakel gange to«.

»Vi er meget lettede og overlykkelige. Vi kunne ikke være mere lykkelige, end vi har været denne gang«.

Begge de nyfødte har mørkt hår.

»Det er så stort et moment. Begge tvillinger har mørkt hår og de gav begge lyd fra sig. Jeg er meget imponeret over kvinder, og hvad I kan præstere«, siger kronprins Frederik, der bekræfter, at kronprinsparret allerede har talt om mulige navne til de to nyfødte.

»Det var tæt på at være uvirkeligt. Man står med den første, og moderen må arbejde videre, og så kommer der en pige. Det var helt vildt«, fortæller kronprins Frederik om forløbet.

LÆS ARTIKEL

Prins Christian og prinsesse Isabella har endnu ikke talt med sine forældre, fortæller kronprins Frederik. Derimod har dronningen og prinsgemalen fået den glædelige besked.

»Hun (dronningen, red.) glædede sig over, at begge fødsler er veloverstået«, siger kronprins Frederik, der bekræfter, at der står to små senge klar til de nye.

Han glæder sig over, at fødslen er gået så godt.

»Selve forløbet og hastigheden er ikke så vigtig her«, siger kronprinsen til spørgsmålet om, hvordan han havde det med det hurtige fødselsforløb.

»Det, som jeg har tænkt mest over, har været, om det går godt. Der er to små hjerter, man skal holde øje med hele tiden«, siger han.

SE BILLEDER

Kronprinsen forklarede, at han og kronprinsessen gennem hele forløbet har følt sig i trygge hænder hos det fødselsteam, der har fulgt tvillingegraviditeten og også selve fødslen.

Der er endnu ikke nogen plan for, hvor længe kronprinsessen skal forblive på Rigshospitalet, siger kronprins Frederik.

Den ventende presse havde mange spørgsmål til den stolte far, og en af journalsiterne ville vide, om parret havde mod på endnu flere børn.

»Vi tager nu en dag ad gangen, nu kommer der en periode med blebørn«, siger Frederik, der ikke på nuværende tidspunkt ville love noget om, om der kom flere børn i deres familie.

»Det vil jeg ikke stå her og siger. Der må jeg have min bedre halvdel med«, siger han.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden