Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

København er stort skridt tættere på moske

Lokalplaner for to omstridte moskeer i hovedstaden er godkendt.

Danmark

København er nu tættere på at få to muslimske moskeer.

Teknik- og miljøudvalget i kommunen har i eftermiddag godkendt lokalplaner for to moskeer: En mindre shiamuslimsk på Vibevej og en stor sunnimuslimsk moske på Faste Batteri ved Islands Brygge på Amager.

Formelt er det kun selve byggeriernes fysiske udformning, der er godkendt. Planerne skal godkendes endeligt i Borgerrepræsentationen, og der skal efterfølgende rejses finansiering af projekterne, før de kan realiseres.

Talsmand for Muslimernes Fællesråd, der er paraplyorganisation for 30.000-35.000 danske muslimer, glæder sig over vedtagelsen.

LÆS ARTIKLEN

»Det er positivt, at Københavns Kommune tillader moskeprojektet på Faste Batteri. Det understreger, at Danmark er et pluralistisk land. København bliver nu en forgangsby i Danmark ved at cementere, at København er en mangfoldig by med generøsitet, accept og respekt for hinanden«, siger Zubair Butt Hussain.

I efteråret var lokalplanen for projektet på Faste Batteri på Amager i høring hos befolkningen. Efter planen skal det blive et større projekt med kulturcenter, butikker, udflugtssted og en sunnimuslimsk moske.

LÆS FORSLAGET TIL LOKALPLANLokalplan for Faste Batteri II (eksternt link)

90 procent af muslimerne i København er sunnimuslimer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce