Foto: Fotograf: Politiken/Polfoto
Danmark

Handlede kvinder afslår hjælp

Udenlandske kvinder siger nej til regeringens tilbud om hjælp til at komme ud af prostitution.

Danmark

Ud af de omkring 2.500 udenlandske prostituerede, som politiet skønner arbejder i Danmark, er kun to lige nu interesserede i at tage imod regeringens tilbud om at blive hjulpet ud af prostitutionen.

Inden for det seneste års tid har 17 andre vist interesse, men de er sprunget fra igen.

Regeringen giver udenlandske prostituerede, der formodes at være sendt hertil af menneskehandlere, mulighed for at blive lovligt i Danmark i op til 100 dage. Her vil de få tilbudt et individuelt handlingsforløb, hvor de blandt andet kan få psykologhjælp.

Men betingelsen er, at de senest efter de 100 dage rejser frivilligt hjem. I deres hjemlande vil regeringen sørge for, at nogen tager imod dem og hjælper dem videre – for eksempel med en uddannelse.

Lav interesse

Den nuværende ordning har eksisteret i et år, men interessen været så lav blandt de udenlandske prostituerede, at ingen foreløbig er blevet sendt frivilligt hjem.

Lederen af værestedet Reden, Dorit Otzen, mener, at mange af kvinderne er bange for, at de i deres hjemland ryger lige i kløerne på menneskehandlere, der ofte i første omgang tvang dem til at tage til Danmark og andre europæiske lande for at prostituere sig.

»For disse kvinder virker regeringens tilbud slet ikke som en hjælp. Erfaringerne viser, at de har grund til at frygte menneskehandlerne, hvis de bliver sendt ud af Danmark«, siger Dorit Otzen til Politiken.

Socialdemokraterne, de radikale, SF og Enhedslisten anklager regeringen for at svigte kvinderne og vil have, at de skal have mulighed for at få opholdstilladelse i Danmark.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce