Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Populært. Den højreradikale organisation Danmarks Nationale Front vil også kunne holde møder på Det Kongelige Bibliotek.
Foto: JENS DRESLING

Populært. Den højreradikale organisation Danmarks Nationale Front vil også kunne holde møder på Det Kongelige Bibliotek.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Højreradikale vil også holde møde i Den Sorte Diamant

Danmarks Nationale Front har spurgt bibliotek, om de kan benytte Den Sorte Diamant.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke kun den fundamentalistiske muslimske organisation Hizb-ut-Tahrir, der har fattet interesse for Den Sorte Diamants lokaler.

På den yderste højrefløj har foreningen Danmarks Nationale Front - tidligere Dansk Front - også fået øjnene op for muligheden for mødeaktivitet på Det Kongelige Bibliotek.

Efter at have læst om Hizb-ut-Tahrirs debatmøde på fredag om krigen i Afghanistan har Danmarks Nationale Front således rettet en henvendelse til biblioteket.

LÆS ARTIKEL

Heri stiller man følgende spørgsmål til biblioteksdirektør Erland Kolding Nielsen:

»Vil vi i foreningen Danmarks Nationale Front, på lignende vis - i ytringsfrihedens navn - kunne låne Jeres lokaler til vores debatmøder, der kunne omhandle indvandringens problemer?«

Bibliotek bekræfter forespørgsel
Det Kongelige Bibliotek bekræfter, at man har modtaget henvendelsen fra højrenationalisterne.

Bibliotekets kommunikationskonsulent, Jytte Kjærgaard, oplyser, at man vil tage stilling til spørgsmålet, hvis Danmarks Nationale Front kommer med en konkret forespørgsel - blandt andet med en mødedato.

Hizb-ut-Tahrirs møde i Den Sorte Diamant har fået stor opmærksomhed, efter at det er kommet frem, at organisationen blandt andet opfordrer til væbnet modstand i sin invitation.

DEBAT

Københavns Politi har modtaget en anmeldelse om en moddemonstration, mens Dansk Folkeparti kræver, at kulturminister Per Stig Møller (K) aflyser mødet.

Det har ministeren hidtil afvist. Og da politiet ikke umiddelbart ser en særlig sikkerhedsrisiko i forbindelse med mødet, tyder det på, at det bliver afviklet efter planen.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden