Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Børn får fejlagtigt konstateret ADHD

Lægerne ikke ved, hvilken diagnose de ellers skal give mange børn med sprogforstyrrelser.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Siden 2005 er antallet af børn med mistanke om ADHD steget med hele 264 procent. Men mange af de børn, der ender med diagnosen, har slet ikke ADHD - de har bare svært ved at kommunikere, skriver Metroxpress.

Sprogforstyrrelser kan være et af symptomerne på ADHD eller autisme, og derfor er det ofte den diagnose, læger og psykologer hæfter på børn, der har svært ved at forstå og gøre sig forståelige.

ADHD - i mangel af bedre diagnose
Det viser tilbagemeldinger fra flere psykologer og børnepsykiatriske afdelinger i forbindelse med et større forskningsprojekt om børn og sprogforstyrrelser på Aalborg Universitet.

»Flere læger og psykologer fortæller, at mange af de børn der udviser sprogvanskeligheder, ofte ender med at få diagnosen ADHD, fordi lægerne ikke ved, hvilken diagnose de ellers skal give dem«, siger psykolog og lektor ved Aalborg Universitet Kristine Jensen, der står bag forskningsprojektet, til metroXpress.

LÆS ARTIKEL

Formanden for Pædagogisk Psykologisk Forening, Bjarne Jensen, nikker genkendende til, at alt for mange børn ender med en ADHD-diagnose.

»Diagnosen bliver brugt alt for lemfældigt. Der er en tilbøjelighed til, at ADHD er den diagnose, man giver børn, så snart de har en afvigende adfærd. Børn er forskellige og reagerer forskelligt. Deres reaktion kan derfor lige så godt bunde i, at de for eksempel har problemer i hjemmet eller har det svært i skolen«, siger han.

Ifølge Kristine Jensen fra Aalborg Universitet skyldes de mange fejldiagnosticeringer, at lægerne er dårligt stillet:

»Der er endnu ikke udviklet tilstrækkelig gode nok redskaber til at skelne mellem sprogforstyrrelser og ADHD. Det er blandt andet det, som vi i vores forskningsprojekt arbejder på at udvikle«, siger hun til Metroxpress.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden