Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

København vil af med vagtfirma

Vagtselskabet G4S leverer ydelser til ulovlige israelske bosættelser. Derfor vil København stoppe samarbejde.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation besluttede torsdag aften at undersøge muligheden for, at Københavns Kommune stopper samarbejdet med det dansk-britiske vagtselskab G4S.

Det sker, efter at det er afsløret, at selskabet har aktiviteter i israelske bosættelser, der af FN stemples som ulovlige.

Stemmetallet var 27 mod 12, oplyser Enhedslistens socialborgmester, Mikkel Warming. Forslaget om at forsøge at komme ud af samarbejdet stammer fra Enhedslisten.

»De israelske bosættelser er ulovlige og udgør en hindring for fred i regionen. Det har FN slået fast igen og igen. Hvis G4S ikke vil leve op til folkeretten, må de ud af vagten«, siger Mikkel Warming.

Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte for. Venstre, De Konservative og Liberal Alliance stemte imod. De Radikale undlod at stemme.

Samtidig besluttede flertallet - inklusive Liberal Alliance og De Radikale - at skærpe kommunens etiske indkøbspolitik. Firmaer skal fremover forpligte sig til at leve op til menneskerettigheder og internationale konventioner, siger Mikkel Warming.

»Københavnernes skattepenge skal ikke gå til at understøtte brud på internationale konventioner. Hverken på den besatte Vestbred eller andre steder«, siger Warming.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden