Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SF om ghettochikane: Dybt, dybt alarmerende

Også de radikale kræver handling over for muslimer, der chikanerer kristne og jøder.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der skal sættes hårdt ind for at stoppe den religiøse forfølgelse i landets ghettoer.

Det mener SF og de radikale, efter at Politiken i dag beretter om konkrete tilfælde, hvor jøder og kristne beboere chikaneres og trues af en gruppe muslimske naboer.

»De beretninger, Politiken kommer med her, er er dybt, dybt alarmerende. Vi vil ikke acceptere, at der er pletter på danmarkskortet, hvor visse mennesker følger sig systematisk forfulgt og føler sig utrygge«, siger integrationsordfører for SF, Astrid Krag.

LÆS ARTIKEL

Hun kalder det »en falliterklæring« for integrationen, at visse religiøse minoriteter ikke kan færdes frit uden at risikere chikane.

»Når eksperter og andre nu råber op, så viser det jo også, at regeringens ghettoindsats slet ikke har været ambitiøs nok. Intolerancen har længe været helt uacceptabel, og der skal nogle klare initiativer til for at normalisere tilstandene i disse område«, siger Astrid Krag og peger på nærbetjente – eller såkaldte ghettobetjente – som et oplagt indsatsområde.

Sareen: Imamerne skal med

De radikales retsordfører, Manu Sareen, peger på de muslimske imamer som en af nøglerne til at få bugt med diskriminationen.

»Vi er nødsaget til at få imamerne med i et langt bedre samarbejde. Der er brug for nogle autoriteter i det muslimske miljø, som kan sig fra over chikanen. Nogle, som de unge lytter til«, siger han og henviser til England, hvor det offentlige system har oprettet et muslimsk råd, der rådgiver unge væk fra radikalisering.

Vi er nødsaget til at få imamerne med i et langt bedre samarbejde

»Denne her udvikling er dybt bekymrende. Vi må erkende, at det her er et problem, som skal stoppes, for det går altså den forkerte vej«, siger Manu Sareen.

LÆS OGSÅ

Foruden en bedre dialog med imamer og en tættere kontakt mellem skolelærere og forældre, forslår de radikale ligesom SF, at der sættes ind med nærpoliti i de udsatte boligområder.

»Vi skal have det her ned på gadeplan. De unge skal mærke, at det her er fuldstændig uacceptabelt. Vi har længe været optaget af racismen mod indvandrere, men ikke lige så meget af den racisme, som nogle af dem udøver den anden vej«, siger Manu Sareen.

SF foreslår desuden, at der oprettes en national vidensenhed for antidiskrimination i Danmark.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden