GHETTOPROBLEMER. Religiøse mindretal forfølges i belastede boligområder.
Foto: THOMAS BORBERG (arkiv)

GHETTOPROBLEMER. Religiøse mindretal forfølges i belastede boligområder.

Danmark

Khader: Ghettochikane rammer muslimerne selv

Moderate muslimer står forrest i skudlinjen, mener K og S.

Danmark

Når unge mænd i tyverne råber efter og chikanerer beboere i de danske ghettoer, er det ofte de moderate muslimer, der står for skud.

Det mener de konservatives integrationsordfører, Naser Khader, efter at Politiken i dag beretter om omfattende chikane i landets udsatte boligområder.

»Det er i høj grad også de almindelige muslimer, der bliver chikaneret af en ekstrem gruppe«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Naser Khader understreger, at det er vigtigt at få italesat chikanen

»Jeg vil gerne rose de mennesker, der står frem og fortæller om det her, for det har desværre stået på i flere år«, siger han.

»Det her er jo helt uacceptabelt. Men vi er nødt til at tale åbent om problemet, hvis skal løses, og der mange stadig en berøringsangst. Hvis ikke disse mennesker får modspil, så kan det blive endnu værre«.

Indsats allerede i børnehaven

Hvis problemet skal stoppes, er det vigtigt med en tidlig indsats mod radikalisering, mener Naser Khader.

»Hvis vi skal have fat i de muslimske unge, så bør vi tage hånd om de intolerante holdninger allerede i børnehaven. Foragten for jøder eller andre trosretninger kommer oftest hjemmefra, og det skal stoppes så tidligt som overhovedet muligt«, siger han og tilføjer, at der ville lyde et ramaskrig, hvis muslimer ikke kunne færdes i visse områder, fordi de blev forfulgt af danskere.

LÆS OGSÅ

Lars Aslan Rasmussen, medlem af Københavns borgerrepræsentation for socialdemokraterne, bakker Naser Khader op.

»Chikanen er tydeligvis stigende i disse boligkvarterer, men langt den største chikane rammer faktisk de moderate muslimer. Flertallet fra Mellemøsten, der ikke er så religiøse, bliver mobbet«, siger politikeren, der selv stammer fra de kurdiske områder i Tyrkiet.

Han afviser de radikales idé om, at imamerne skal inddrages i integrationsarbejdet.

LÆS ARTIKEL

»Imamerne er en del af problemet og ikke en del af løsningen. Derfor er de radikales forslag helt forfejlet. Vi har jo heller ikke præster fra Indre Mission til at hjælpe utilpassede danskere«, siger Lars Aslam Rasmussen.

Han kalder i stedet på en større forebyggende indsats i skolerne og understreger, at 'bløde' tiltag som badeforhæng i idrætshaller og bederum på skoler kun vil øge chikanen overfor moderate muslimer.

»Sætter man badeforhæng op og indfører bederum, så udstilles det jo for alvor, hvem der ikke kommer der, og hvem der ikke gør. Det vil stigmatisere de moderate muslimer yderligere«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce