Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

tvillingefødsel. Kronprins Frederik på vej ned for at fortælle pressen - og danskerne - om dagens fødsel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kronprinsesse Mary fik sin naturlige fødsel

Den kongelige tvillingefødsel gik stærkt, men forløb helt uden komplikationer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med en termin sidst i januar endte kronprinsesse Mary med at føde sine tvillinger lidt før tid.

Og det blev en helt naturlig fødsel, som startede spontant.

Det betyder, at fødslen enten er startet med vandafgang, eller ved at kronprinsessen har fået veer.

Dermed skriver kronprinsesse Mary sig ind i rækken af tvillingemødre, der har født deres tvillinger vaginalt. Størstedelen af alle tvillingefødsler ender ellers i et kejsersnit - enten planlagt eller akut.

Dagens tvillingefødsel forløb relativt hurtigt og var uden komplikationer af nogen art. Kronprinsparret kontaktede fødselsteamet med klinikchef på Rigshospitalet Morten Medegaard og chefjordemoder Birgitte Hillerup i spidsen før klokken seks i morges, og en times tid senere ankom kronprinsparret så til Rigshospitalets fødeafdeling.

LÆS MERE

Ligesom ved kronprinsesse Marys to første fødsler af prins Christian og prinsesse Isabella fik hun også denne gang en epiduralblokade undervejs. Blokaden tager toppen af fødselssmerterne, og klinikchef Morten Hedegaard fortalte i dag, at man typisk anbefaler en epiduralblokade i forbindelse med netop tvillingefødsler.

Klokken 10.30 blev den første tvilling så født - en lille dreng på 2.674 gram og 47 centimeter. Knap en halv time senere klokken 10.56 fødte kronprinsessen den anden tvilling - en lille pige på 2.554 gram og 46 centimeter.

SE BILLEDER

Dermed vejer de nye tvillinger omkring et kilo mindre end deres ældre søskende gjorde ved fødslen. Men det er helt normalt, at tvillinger har en lavere fødselsvægt.

Kronprinsessens to tidligere fødsler har foregået på den afsidesliggende 'lyserød stue' - denne gang foregik fødselen af faglige hensyn i stedet på almindelig fødestue, hvor personalet hurtigt ville have adgang til det nødvendige udstyr, hvis noget gik galt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden