Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Langballe og Krarup: Racismesag er en hetz

Hedegaard må vente på sin dom. Forældrevoldtægter er at fast kulturtræk hos muslimer, mener Jesper Langballe (DF).

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den verserende racismesag mod Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, er en direkte hetz.

Det mener både Søren Krarup (DF) og Jesper Langballe (DF).

Begge folketingspolitikere overværede i dag sagen mod Lars Hedegaard, der er anklaget for overtrædelse af racismeparagraffen ved blandt andet at sige, at muslimske mænd »voldtager deres egne børn«.

Det, der ikke er populært på bjerget
»Det er helt tydeligt, at man på forhånd har en trang til at anklage Trykkefrihedsselskabets formand«, siger Søren Krarup.

»Han har de forkerte meninger i et land, hvor det at turde sige noget, der ikke er populært på bjerget, er ved at være straf skyldigt«.

SE VIDEOInterview med Lars Hedegaard ( eksternt link til bloggen Snappen, engelsksproget)

Der var stuvende fuldt i det lille retslokale på Blegdamsvej, hvor flere end 30 tilhørere var mødt op for at overvære sagen.

Især Lars Hedegaards støtter fra Trykkefrihedsselskabet fyldte salen, hvor anklageren argumenterede for at give formanden 8.000 kroner i bøde for at fremsætte racistiske udsagn under et båndet interview på bloggen Snaphanen.

LÆS ARTIKEL

Hedegaards forsvarer, Karoly Laszio Nemeth, krævede derimod frifindelse.

Af to grunde. For det første mente han ikke, at Lars Hedegaard kan dømmes ud fra det nuværende anklageskrift, hvor flere af de sagte ord er gengivet forkert, ligesom Lars Hedgaards citater er skrevet sammen til en helhed.

Dernæst påpegede anklageren, at Lars Hedegaard ikke var bevidst om, at hele interviewet, hvor han kommer med sine udtalelser, skulle offentliggøres.

Og netop ønsket om at sprede sine budskaber i en bredere kreds er en forudsætning for at kunne blive dømt for racistiske udtalelser.

Anklageren mener dog, at Lars Hedegaard fremsatte sine »meget grove og forhånende udtalelser« med offentliggørelse som formål.

»Der er intet, der indikerer, at det var mod aftale med journalisten, at interviewet blev lagt ud på Snaphanen. Og hvis det var, forstår jeg ikke, at Lars Hedegaard ikke gjorde opmærksom på det, da han få dage efter tog til genmæle for at forklare sine udtalelser«, sagde anklageren.

Ikke noget galt i udtalelserne
Lars Hedegaard ønsker ikke selv at kommentere sagen, før der falder dom 31. januar.

Men Jesper Langballe, der selv er blevet idømt dagbøder for en udtalelse, som ligger tæt op ad det, som Lars Hedegaard har sagt, tager gerne bladet fra munden.

»Når man kender Lars Hedegaard, er det fuldstændig oplagt, at han aldrig nogensinde ville have udtalt sig sådan, hvis han vidste, at det ville ryge direkte ud i æteren«, siger han.

Jesper Langballe mener dog ikke, der er noget grundlæggende galt i Lars Hedegaards udtalelser.

»Substansen i det, han har sagt, er god nok. Forældrevoldtægter af børn er et kulturtræk - ikke hos flertallet af muslimer - men det er et fast kulturtræk hos dem, ligesom æresdrab er det«, siger han.

De politisk korrekte børster stritter
Jesper Langballe sammenligner - ligesom Lars Hedegaards forsvarer gjorde det under sin procedure - Lars Hedegaards udtalelser med drabchef Ove Dahls udtalelser om rumænske kriminelle.

»Rumænerne er skrupelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur«, sagde drabschefen i sommer.

Han blev politianmeldt, beklagede sine udtalelser, og anmeldelsen blev trukket tilbage igen.

»Der er tilsyneladende stor forskel på, om man taler om rumænere, eller man taler om muslimer. I det sidste tilfælde stritter alle børster på den politiske korrekthed«, siger Jesper Langballe hovedrystende.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden