Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hver fjerde butiksrøver går slukøret hjem

Det kan sjældent betale sig at begå butiksrøveri, viser ny undersøgelse fra Dansk Erhverv.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når de danske butikker udsættes for røveri, må mere end hver fjerde gerningsmand vende om på hælen og flygte fra butikken uden penge på lommen.

Det viser en omfattende undersøgelse foretaget af Dansk Erhverv.

»Vi tager det som et udtryk for, at butikkerne har stort fokus på deres sikkerhedsrutiner. Det lave udbytte afholder dog ikke gerningsmændene fra at begå røverier, hvilket kan undre, når man tænker på strafferammen«, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock, juridisk konsulent i Dansk Erhverv.

Portal kortlægger danske røverier

Efter et års systematiske registreringer af røverier og indbrud i forretninger over hele landet ved hjælp af portalen Crimestat står detailhandlen med et præcist billede af antallet af røverier, udbyttets størrelse, geografisk fordeling med mere.

»Målsætningen med Crimestat er gennem en kortlægning af de forbrydelser, forretningerne er udsat for, at styrke det forebyggende arbejde i samarbejde med politiet«, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock.

De indsamlede data fra Crimestats første leveår viser, at en fjerdedel af alle røverier og indbrud ikke bar nogen frugt.

I de fleste tilfælde er udbyttet på op til 5000 kroner, mens godt hver femte røver slipper af sted med mere end 10.000 kroner.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden