Foto: JONAS PRYNER ANDERSEN
Danmark

Nyt ungdomshus på Dortheavej

Københavns Kommune og de unge fra Jagtvej 69 har indgået en aftale om nyt ungdomshus på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter.

Danmark

De unge i København får et ungdomshus på Dortheavej 61 i Københavns nordvestkvarter.

Forvaltningen i Københavns Kommune afleverer inden længe en indstilling om et nyt ungdomshus på Dortheavej i Københavns Nordvestkvarter. Det oplyser børne- og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF)

Ungdomshusbevægelsen positiv Bag aftalen om et nyt ungdomshus står Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre og SF.

Ifølge Københavns Kommune er Fonden Jagtvej 69 og ungdomshusbevægelsen også indforstået med, at et nyt ungdomshus på Dortheavej kan være løsningen på de problemer, der opstod, da ungdomshuset på Jagtvej 69 blev lukket for godt et år siden.

De unge er positive over for tanken om at flytte ind på Dortheavej, men den endelige beslutning skal først træffes på mandagsmødet, siger en talskvinde for Ungdomshusbevægelsen til Ritzau. I forhold til placering og størrelse lever huset dog formentlig op til kravene, siger hun.

De unge vil dog ikke få hele den store bygning på Dortheavej til rådighed.

Bygningen deles op
Lige nu benytter Kulturhuset bygningen på Dortheavej, og det er en del af den politiske aftale, at Kulturhuset fortsat skal råde over en del af bygningen på Dortheavej.

Samtidig skal Kulturhuset have to andre adresser stillet til rådighed fra kommunen – en bygning på Tomsgårdsvej 23 C og Lygten Stationsbygning på Nørrebro.

Det er endnu ikke klart, hvornår Økonomiforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen er færdig med indstillingen til et nyt ungdomshus. Men når indstillingen foreligger bliver den sendt i høring.

Naboers protester kan komme på tværs

Advokat Knud Foldschack fra Fonden Jagtvej 69 tror, at et nyt ungdomshus kan være virkelighed inden for to måneder, siger Foldschack.

Sagen skal dog først vedtages endeligt i borgerrepræsentationen og kan fortsat bremses af naboprotester, siger advokaten.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden