Chikane. Vollsmose her er et af de steder, hvor der er gnidninger mellem trosretninger.
Foto: Jonathan Bjerg Møller/Arkiv

Chikane. Vollsmose her er et af de steder, hvor der er gnidninger mellem trosretninger.

Danmark

Nydanskere: Ghettochikane er helt uacceptabel

Dialogen er afgørende, hvis den religiøse forfølgelse skal stoppes, mener Ny-Dansk Ungdomsråd.

Danmark

De mennesker, som chikanerer kristne, jødiske og moderate muslimer i ghettoiserede områder i Danmark, repræsenterer ingen andre end sig selv.

Det mener Ny-Dansk Ungdomsråd, der tager skarpt afstand fra de beretninger, som bringes i søndagens Politiken. I Vollsmose i Odense er flere beboere med kristen og jødisk fraflyttet eller gået under jorden, og i Gellerup har kirken ansat vagtværn.

»Det er selvfølgelig fuldstændig uacceptabelt. Det her viser, at vi er nødt til at komme i langt bedre dialog med de unge ude i de her områder«, siger rådets formand, Samira Ahmad.

LÆS ARTIKEL

Alt for få beboere i de danske ghettoer får ifølge Ny-Dansk Ungdomsråd mulighed for at trænge igennem muren af eksperter, politikere, organisationer og fagfolk og selv italesætte debatten om levevilkårene i de belastede boligkvarterer.

Derfor er rådet i gang med at nedsætte en 'ghettokommission' bestående af 12 unge beboere fra de 28 områder, der af regeringen er blevet kaldt de »sorte pletter«.

»Der bor en masse mennesker i disse områder, som bliver overhørt i debatten. Hvis chikanen skal stoppes, så kræver det, at vi får de unge i tale«, siger Samira Ahmad.

Bred indstas er nødvendig

Regeringen fremsatte i efteråret en storstilet ghettoplan, der skal styrke indsatsen i belastede boligområder. Og skal den religiøse forfølgelse stoppes, er det nødvendigt af sætte bredt ind, mener socialminister Benedikte Kiær (K).

»Både på beskæftigelsesområder, socialområder, i undervisningen og på integrationsområdet skal vi sætte endnu bedre ind. Chikanen er ikke kommet over natten, men jeg bliver godt gal, når jeg hører om beretninger som dem, Politiken bringer«, siger hun.

LÆS OGSÅ

Hun opfordrer de ghettoiserede områder til at samarbejde bedre med kommunerne.

»I Tåstrupgard kører integrationen eksempelvis rigtig godt, hvorimod der er stadig er lang vej i Vollsmose. Når børnehaver og skoler ikke samarbejder med kommunen og for eksempel indberetter vold, ja så siger jeg stop. De områder trænger til en ordentlig rusketur«, siger Benedikte Kiær.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce