Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

V og K vil have en national landskabsplan

En landskabsplan skal pinde ud, hvor naturen skal bevares, og hvor der skal gives los for udvikling.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen vil lave en national landskabsplan. Den skal udpege lokalområder, som har særlig naturværdi og landskabelig værdi, og så give mere los for nybyggeri og erhvervsudvikling i resten af landet.

Det er hovedtrækkene i regeringens landskabsplan, oplyser Tage Leegard til Ritzau.

Løfte fra mIljøministeren Det har miljøminister Karen Ellemann (V) lovet den konservative miljøordfører, Tage Leegaard, oplyser Tage Leegaard.

Han har fået løftet i forbindelse med regeringspartiernes forhandlinger om et lovforslag om at revidere planloven for at fremme udviklingen i udkantsområderne.

»Vi skal have set på, hvad det er for landskaber, vi vil have, og hvor de skal være, og hvordan vi opnår at få dem,« siger Tage Leegaard.

Konservativ savner afklaring
Han savner blandt andet en afklaring af, hvad de 'væsentlige landskabelige interesser', som planloven opererer med som beskyttelsesværdige, egentlig vil sige.

»Det vil jeg have pindet ud. Det vil gøre hele diskussionen om planlægningen meget lettere«, siger Tage Leegaard.

Sådan en landskabsplan skal også dele landet op i geografiske områder, som skal beskyttes eller udbygges med naturværdier som skove, enge eller heder.

Vil lempe nybyggeriet i landområder

I andre områder - siger den konservative ordfører - skal der så gives mere los i lovgivningen for at bygge ud - også ved kysten, som i dag er omfattet af strenge restriktioner.

Vi skal have set på, hvad det er for landskaber, vi vil have, og hvor de skal være, og hvordan vi opnår at få dem

»Der kan også godt være områder ved kysten, som ikke er så beskyttelsesværdige, og hvor man godt kan bygge tæt på vandet«, siger Tage Leegaard.

Det vil efter hans mening også være en fordel at have delt landet sådan op, når regeringens plan om '"Grøn Vækst" for landbruget skal udmøntes.

»Så kan man lettere afgøre, hvor der skal være beskyttede vådområder, og hvor landmændene kan få lov at dyrke mere intensivt«, siger Tage Leegaard.

Tidligere på måneden forliste regeringens og oppositionens forhandlinger om et bredt forlig vedrørende ændringer i planloven for udkantsdanmark.

SE OGSÅ

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden