Eks-Dansk Front leder idømt otte måneders fængsel

Julius A. Børgesen skal i fængsel for at have truet sundheds- og indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.

Danmark

Den tidligere talsmand for Dansk Front, Julius Børgesen, blev i dag idømt otte måneders fængsel ved byretten i Helsinge.

Børgesen blev dømt for ulovlig våbenbesiddelse, opfordring til vold mod indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, samt billigelse af brandattentatet mod integrationsminister Rikke Hvilshøjs hus.

I april 2006 skrev han et indlæg på en venstreorienteret hjemmeside, hvor han opfordrede til brandattentat mod Lars Løkke Rasmussens hus i Græsted i Nordsjælland.

Dommen blev på stedet anket til landsretten.

Ekskluderet af Dansk Front Julius Børgesen blev smidt ud af den højreorienterede gruppe, Dansk Front, i oktober sidste år.

Gruppen smed ham ud, fordi han ikke ville tage afstand fra sin opfordring til politisk vold, efter at han havde siddet varetægtsfængslet i fem måneder for ulovlig våbenbesiddelse og opfordringen til brandstiftelse.

Oprindeligt var Julius Børgesen sigtet for decideret at have planlagt et attentat mod Lars Løkke, men den tiltale blev frafaldet.

»Uretfærdig dom«

Efter dommen sagde Julius Børgesen til Politiken.dk.:

»Jeg synes, dommen er meget uretfærdig. Jeg havde regnet med en pure frifindelse. Og jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det er fordi, jeg er aktiv på den politiske højrefløj«.

»Jeg blev kendt skyldig, selv om jeg hverken har haft forsæt eller motiver, der beviser, jeg har haft interesse i et attentat mod Lars Løkke«, siger Børgesen videre.

Udover truslerne blev Børgesen dømt for at have opbevaret et jagtgevær i en skurvogn.

»Jeg har hele tiden erkendt, at jeg har opbevaret våben, så at man bruger den højeste strafferamme for våbenbesiddelse, kan kun ses som et udtryk for, at jeg er fra højrefløjen«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce