UAFHÆNGIG. Iman Sayed Khademi vil ikke blande politik og religion sammen.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

UAFHÆNGIG. Iman Sayed Khademi vil ikke blande politik og religion sammen.

Danmark

Udskældt imam afviser hjælp fra Iran: Dette er ikke Afrika

Lederen af moskéen på Nørrebro forsikrer, at bygningen vil blive finansieret af danske midler.

Danmark

Danmarks ry skal ikke lide last i de muslimske lande.

Derfor bliver organisationen Frit Iran og Karen Jespersens (V) beskyldninger om økonomisk finansiering fra det iranske præstestyre pure afvist af moskéens imam, Sayed Khademi. Han har ingen intentioner om at give indtryk af fattigdom i Danmark.

»Jeg har ingen planer om at få økonomisk hjælp fra hverken Iran eller andre lande. De vil jo tro, at muslimer i Danmark er fattige, har det elendigt, eller det her er Afrika, siden vi skal have hjælp fra andre lande til at bygge en moské«, siger han til politiken.dk.

Moské ønsket i 40 år Kritikken af den shiamuslimske moské er de seneste dage taget til. I går skulle Københavns Borgerrepræsentation beslutte, om der skulle gives grønt lys til bygningen, men det blev lige på falderebet besluttet at udskyde afgørelsen.

Det skete, da de konservative krævede en tinglysning af grunden, en såkaldt servitut, der skal sikre mod, at moskéen kan kalde til højlydt bøn fra de høje bønnetårne.

LÆS ARTIKEL

Imam Sayed Khademi kan ikke forstå den hårde kritik og vil huske kritikerne på, at ønsket om en moské har været til stede længe. Også længere end det iranske præstestyre har regeret. Det er muslimernes ret, siger han.

»Der er demokrati og religionsfrihed i Danmark, og det er vores ret at få en moské. Takket være Gud har alle det godt her, og de danske muslimer har et 40 år gammelt ønske om en ny moské«.

Demonstranter lyver
I går var Karen Jespersen (V) til demonstration indkaldt af organtisationen Frit Iran imod opførelsen af den nye moské på Nørrebro og krævede en ny lov om åbne regnskaber.

Den skal sikre mod indflydelse fra det yderligtgående regime i Iran, hvis de skulle finansiere den nye shiamuslimske moské. Ifølge Sayed Khademi er der dog ingen grund til at lave nye lovgivninger på området. Skattevæsenet har de oplysninger, de skal bruge, siger han.

LÆS MERE

»Vi har indleveret de oplysninger, vi skal, til SKAT, og de kan selv se, at det er muslimer herfra, der donerer penge til projektet. Alle prøver at hjælpe økonomisk med at samle ind til projektet. Vi har ikke modtaget eller hentet en øre fra Iran«.

Samtidig beskylder han modstanderne af den nye moské for at lyve, når de prøver at forbinde moskéen med det iranske regime.

»Jeg bryder mig ikke om, at demonstranter og andre uden indsigt i den kommende moské lyver og udtaler sig om sagen. Jeg ved ikke, hvorfor demonstranterne gennem to år snakker om politik. Vores moské har intet med politik at gøre«, siger han.

Alle velkommen i moskéen

Hvis den shiamuslimske moské bliver opført, vil den blive til gavn for alle, mener Sayed Khademi. Selv jøder og kristne må benytte sig af bygningen.

»Vi gør ikke forskel på shia- eller sunnimuslimer. Selv kristne og jøder må komme og benytte sig af vores moské«, siger han.

Samtidig har han et forslag til at løse hele problematikken om det iranske styres indflydelse.

»For min skyld kan vi komme alle tvivlsspørgsmål til livs, hvis den danske regering med egne midler bygger moskéen«, siger han.

LÆS ARTIKEL

En trejdedel af pengene til opførelsen af moskéen er ifølge imam Sayed Khademi rejst. Han ved endnu ikke, hvor meget beløbet løber op i.

Tinglysningen af grunden på Vibej 25 ventes at tage tre uger.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce