Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Foto: DALSGAARD MIRIAM
Danmark

Amager-moske er stadig langt fra sikker

Politikerne har tilladt opførslen af en moske på Amager, men byggeriet er endnu usikkert, siger bygherre.

Danmark

Planerne om en moske på Amager er faktisk ikke rykket nærmere en realisering med Københavns Kommunes vedtagelse af en lokalplan for området, som blev vedtaget torsdag aften.

Snarere tværtimod, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad i sin mandags-udgave.

LÆS ARTIKEL

»Jeg vil betragte det som yderst tvivlsomt, om der overhovedet kommer en moske i området«, siger Anders Bo Bach fra Bach Gruppen A/S, der ejer byggegrunden på Amager.

Planen ser anderledes ud

Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation sagde ellers ja til planerne om en ny moske ved Njalsgade på Islands Brygge. Alle partier på nær Dansk Folkeparti udgør flertallet for den 'historiske beslutning', som der stod i en pressemeddelelse.

Men virkeligheden ser anderledes ud. Hvor man ved juletid vedtog en samlet lokalplan for et stort kombineret bolig, fritids- og erhvervsbyggeri på op til 124.000 kvm, inklusive en moske, så ser planen nu lidt anderledes ud.

LÆS ARTIKEL

»Faktisk er vi nu gået fra en lokalplan, der blandt andet indeholdt en moske som en del af de i alt ca. 124.000 kvm, til at man nu har vedtaget en plan, der giver mulighed for at bygge en moske«, siger Anders Bach.

»Og det er langt fra sikkert, at der bliver bygget én«, siger han.

»Vi er endnu ikke færdige med at undersøge, hvordan en moske vil indvirke på det store byggeri, og desuden skal der jo skaffes finansiering til byggeriet af moskeen, og mig bekendt er det langtfra på plads«, siger Anders Bach.

LÆS ARTIKEL

Han tilføjer, at der i vedtagelsen er en indbygget frivillighed, der betyder, at bygherren - Bach Gruppen - ikke er bundet til at opføre en moske. Dette skal kun ske, hvis det muslimske samfund kan skaffe finansiering til et projekt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce