Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Regionerne vil sende speciallæger på arbejde om aftenen

Regionerne vil ændre overenskomsten for at få speciallæger på arbejde om aftenen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Patienterne får den bedste behandling, hvis det er speciallæger, som tager imod ved døren til akutmodtagelsen.

Det mener Danske Regioner, der nu lægger maksimalt pres på speciallægerne under de igangværende forhandlinger om ny overenskomst.

Regionerne vil have lægerne til at åbne op for langt mere aften- og natarbejde, uden at der følger ekstra penge med, siger formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn Jens Stenbæk.

»Vi skal have lægerne, når patienterne kommer. Men i dag slutter lægernes normaltid klokken 18, så det hænger ikke sammen«, siger Jens Stenbæk.

Mange indlæggelser i aftentimerne Antallet af indlæggelser er nemlig stadig højt i aftentimerne mellem klokken 18 og 22, viser en opgørelse fra Danske Regioner.

Horsens Sygehus er et af de steder, hvor man gerne vil have speciallægerne - eller akutlægerne, som de bliver kaldt - til at arbejde mere om aftenen.

I dag er der akutlæger på sygehuset fra klokken 7.30 til 20 om aftenen, men målet er at udvide speciallægedækningen til klokken 24 og på sigt få døgnbemanding, siger ledende overlæge ved Akutafdelingen, Ove Gaardboe.

»Jeg vil ikke så gerne slå på de store trommer og sige, det handler om menneskeliv. Men kvalitet i behandlingen betyder alt fra, at syge mennesker slipper for at vente på at få den rigtige tablet til i nogle situationer at være afgørende for at blive helbredt«, siger han.

Ifølge formanden for Foreningen af Speciallæger, Erik Kristensen, giver de eksisterende aftaler dog allerede mulighed for at vagtsætte speciallæger hele døgnet, så længe regionerne blot vil betale for det.

Lægerne: Vi arbejder allerede 40-60 timer

Han vil ikke åbne for flere sene vagter:

»Lægerne arbejder mellem 40 og 60 timer i øjeblikket og har svært ved at afspadsere. Hvis man vil øge antallet af sene vagter, så ryger arbejdsmiljøet, og så stiger risikoen for utilsigtede hændelser. Det vil i sidste ende gå ud over patienterne«, siger Erik Kristensen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden