Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Små kommuner er skræmt over regningen for nye miljøkrav

Små kommuner frygter, at de bliver de økonomiske tabere, når nye stramme vandmiljøkrav gennemføres.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De 17 limfjordskommuner kræver ekstra hensyn og kompensationer, når nye EU-krav til vandmiljø og natur skal gennemføres

Kommunerne frygter, at staten i forbindelse med de nye vand- og naturplaner lader befolkningstallet blive afgørende for, hvordan der skal kompenseres for udgifterne.

Miljøplanerne kræver blandt, at der sendes mindre kvælstof ud i vandmiljøet. Det vil kræve store investeringer eller ligefrem nedlæggelse af mange landbrug.

»Store kommuner uden mange vådområder vil hente en gevinst, mens en kommune som Mariagerfjord, der skal lave store investeringer, ikke får tilstrækkelig kompensation«, siger borgmester Hans Christian Maarup (S) til Nordjyske Stiftstidende.

Kommuner kræver nye regler

Limfjordsrådet, der er samarbejdsorgan for 17 kommuner i Nord- og Midtjylland, vil nu rette en henvendelse til miljøminister Karen Ellemann (V).

De kræver, at staten i dette tilfælde dropper det sædvanlige princip for bloktilskud, hvor befolkningstallet er afgørende.

»Man kan ikke på den måde knytte miljø op på antal personer. De nordjyske kommuner har temmelig mange flere enge og naturområder, end man har på Frederiksberg. Og også i København er det svært at finde ret mange vådområder«.

Det siger Erik Busse (SF), der repræsenterer Aalborg Kommune i Limfjordsrådet.

Det er tidligere løseligt anslået, at for nogle kommuner omkring Limfjorden vil udgifterne ved gennemførelsen af statens vandplaner løbe op i 100 til 150 millioner kroner.

Det betyder, at de nordjyske kommuners investeringer i de næste 10 til 15 år samlet let kan komme til at runde milliarden.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden