Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

K advarer mod at tildele landmændene skurkerolle

Landmændenes incitament til at passe bedre på naturen skal øges, mener de konservative.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Man skal være varsom med at tildele landmændene rollen som den store naturskurk.

Sådan lyder budskabet fra de konservative i kølvandet på en ny alarmerende rapport fra Danmarks Miljøundersøgelser (DMU), der konkluderer, at dansk natur er alvorligt truet.

»Jeg har ingen grund til at anfægte det billede, som rapporten gengiver. Men det er vigtigt, at de landmænd, som er presset økonomisk og tidsmæssigt, får de nødvendige incitamenter«, siger konservative miljø- og landbrugsordfører Tage Leegaard.

K: Der er sat flere initiativer i gang Efter hans opfattelse har regeringen allerede taget initiativer til at øge landmændenes engagement i kampen for at bevare naturen.

»På den seneste finanslov er der afsat 10 millioner kroner til forskning i, hvordan landmændene kan blive bedre til at passe naturen«.

»Desuden er regeringen ved at implementere Grøn Vækst, der vil medføre, at dyrkningen af jorden ophører på en række arealer«, siger Tage Leegaard.

Han sætter også sin lid til, at en ny landbrugspolitik, der kommer til at gælde fra 2014, vil sætte penge af til en forstærket naturpleje i landbruget.

Rapport: Den danske natur skrumper

Den nye rapport fra DMU konkluderer, at dansk natur skrumper, og at tabet af værdifulde naturområder med tilhørende dyre- og plantearter er nu så voldsomt, at det truer vores fælles velfærd.

Det går tilbage for skove, søer, vandløb, enge og heder. På trods af, at Danmark og EU havde lovet at bremse tilbagegangen i 2010.

I samtlige ni undersøgte typer af økosystemer er målet om at standse naturens tilbagegang mislykkedes.

Rapporten fremlægges i dag ved et todages symposium på Aarhus Universitet for 250 forskere og beslutningstagere.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden