Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kvindelig forsker får tre måneders fængsel for svindel

Det kostede en kvindelig forsker dyrt at lave underslæb for 27.000 kr.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En kvindelig forsker fra Københavns Universitet er blevet dømt for underslæb, forfalskning af dokumenter og falsk anklage. Men hun nægter sig skyldig og har derfor anket dommen.

Af Københavns Byret blev den kvindelige forsker fredag eftermiddag idømt tre måneders betinget fængsel for underslæb til 27.000 kroner imod en forening, hvor hun var kasserer.

Forsvar: Offer for komplot Under et tidligere retsmøde antydede kvinden at være offer for et komplot udtænkt af en konkurrent, der samtidig var formand for foreningen.

»Vi søgte de samme stillinger og fondsmidler. Det ville være nemmere for den ene, hvis den anden ikke var der«, sagde den anklagede forsker.

Det afviste konkurrenten.

Udover dommen for underslæb, blev hun også dømt for at fabrikere falske bilag.

Underskriften mindede om hendes egen
For eksempel blev otte sandwich til 58 sandwich. Refusionen for mere eller mindre fiktive udgifter havnede på forskerens egen konto via girokort med en underskrift, som hun - noget modvilligt - erkendte mindede om hendes egen.

Da en revisor opdagede uregelmæssigheder i regnskabet, gav foreningen forskeren adskillige chancer for at forklare sig, men hun ville eller kunne ikke, hvorefter sagen blev meldt til politiet.

Fremstillede falske bilag

Da hun kom i politiets søgelys, forsøgte hun at dække over tyveriet ved at give en af sine studerende skylden ved blandt andet at lave falske bilag, konto-udtog og e-mail. Det blev hun også dømt for.

Selv om pressen fredag forsøgte at få ophævet navneforbuddet i sagen, blev det afvist af retten. En af grundene til forbuddet er, at man vil beskytte kvinden, indtil landsretten har taget stilling i sagen.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden