Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Borberg Thomas
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pind: Sjakalmanifest er »djævelsk velskrevet«

»At vi i 2009 skulle se rockere og mordere træde frem som samfundets beskyttere er forfærdende«, mener Søren Pind.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Kan en dømt rovmorder, hvem mange opfatter som en psykopat, have ret?«, spørger Venstres udenrigsordfører, Søren Pind, efter endnu et skuddrama i København i går kostede en mand livet.

LÆS OGSÅ Fem personer anholdt efter dræbt

Pinds analyse af bandekonflikten ligger på hans blog. I teksten beklager han udviklingen i København og skriver, at myndighederne har spillet totalt fallit.

Samtidig kaster han en del af skylden på Københavns Politis ledelse.

»At vi i 2009 skulle se rockere og mordere træde frem som samfundets beskyttere er forfærdende«, skriver Pinds på sin blog, hvor han kritiserer politiledelsen i særligt København for at tro, at man har kunnet »snakke sig til rette«.

DOKUMENTATIONSøren Pinds blog (eksternt link)

Reaktion på sjakalmanifest

Bloggen er en reaktion på det såkaldte »sjakalmanifest«, som Hells Angels i sidste uge offentliggjorde på sin hjemmeside.

Søren Pind er godt er klar over, at der er flere årsager til, at Hells Angels pludselig udtrykker sig ideologisk – men på den anden side er det ikke uset, skriver han:

»I slutningen af 60erne brugte bl.a. politiet i Los Angeles (LAPD) at lade rockere slippe igennem politikæderne, og overfalde “hippier”, som rockerne dengang heller ikke brød sig meget om«.

DOKUMENTATIONSjakal Manifestet 2008(eksternt link)

I det såkaldte sjakalmanifest defineres sjakaler blandt andet som folk, der hovedsageligt er arabere, som terroriserer børn og unge, angriber ældre i flok og generelt optræder aggressivt i trafikken.

»Jeg gider ikke forholde mig til mellemregningerne. Jeg vil hellere forholde mig til det beskrevne. Og alt i alt må jeg - desværre - sige, at beskrivelsen ikke er meget af vejen. Så meget desto værre«, skriver Pind, der kalder manifestet for »djævelsk velskrevet« og mener, at der er en dyb appel i skrivelsen:

»Det er ikke underbegavede, simple mennesker, der har forfattet dette kampskrift. Men folk, der ved, hvad der rammer. Og hvordan«.

Debat på bloggen

Blogindlægget har skabt livlig debat på Søren Pinds blog hos Berlingske Tidende. En læser modsætter sig Pinds debatindlæg og siger, at politikeren kører ud af forkert tangent, når han sammenligner hippier og bander:

»Som om, at du konstatere, at det ville være i orden her i 2009, hvor hippierne er skiftet ud med banderne. Selvfølgelig ville det ikke være i orden, og enhver antydning af berettigelse af rockere og deres manifest, som dit indlæg hælder til, er den forkerte vej at gå. Jeg forstår udmærket din frustration og din politiske afmagt, men hvis den afmagt begynder, at tage karakter af en accept af dybt kriminelle rockere og morderes adfærd og tekster, så er vi ikke bedre end dem, du gerne vil bekæmpe«, skriver læseren.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden