Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ophængt. En af greenpeace-aktivisterne i resterne af Industriens Hus, som i øjeblikket er under renovering. De truer med at blive hængende, til politiet piller dem ned.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Greenpeace i morgenaktion på Rådhuspladsen

Dansk Industri modarbejder grøn vækst med deres benhårde lobbyarbejde i EU, mener Greenpeace.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aktivister fra miljøorganisationen Greenpeace har torsdag hængt et kæmpe banner på 70 kvadratmeter op på DI's bygning på Rådhuspladsen i København.

- To klatrerne hænger i sikkerhedsliner ved banneret, og her har de tænkt sig at blive, til politiet henter dem ned, oplyser miljøorganisationens pressemedarbejder Sune Scheller.

10 andre aktivister befinder sig inde i bygningen.

"DI - Delaying Innovation" står der på banneret.

Greenpeace mener, at Dansk Industri modarbejder en nedsættelse af CO2-målene, og aktionen skal sætte fokus på DI's benhårde lobbyarbejde EU's korridorer.

- DI's lobbyarbejde kan komme til at koste flere af deres 10.000 medlemmer dyrt, da de risikerer at stå tilbage som tabere i den globale konkurrence om fremtidens grønne arbejdspladser, siger Jan Søndergård, politisk rådgiver i Greenpeace.

Ifølge organisationen har DI senest sammen med den magtfulde lobbyvirksomhed, BusinessEurope, rettet et angreb mod en mulig ny fælles europæisk klimaplan, der vil hæve EU's reduktion af drivhusgasser.

- DI må holde op med at lægge ryg til BusinessEurope's lobbyvirksomhed, der konstant forsøger at spænde ben for en forbedret klimapolitik, og som i øvrigt dermed skader innovative og ambitiøse virksomheder, siger Jan Søndergård.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden