Forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er »dybt rystet« over rydningen af Brorsons Kirke. Arkivfoto
Foto: JOACHIM ADRIAN

Forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er »dybt rystet« over rydningen af Brorsons Kirke. Arkivfoto

Danmark

Nyrup: Grænsen for almindelig menneskelighed er overskredet

Udlandet får et kynisk billede af Danmark efter politiets storm på kirken, siger fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Danmark

»Jeg er dybt rystet over den kynisme, som synes at have sat sig fast i det danske samfund«.

Sådan siger Socialdemokaternes tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen om, at politiet natten til torsdag pågreb 17 unge afviste irakiske asylsøgere i Brorsons kirke på Nørrebro.

»Politiet stormer en kirke, hvor der mestendels er uskyldige mennesker, samme dag som den irakiske regeringschef har sat nye afgørende spørgsmål ved, om man overhovedet kan tage imod disse flygtninge. Jeg er dybt rystet, når jeg tænker på FN's reaktion på vor måde at behandle disse mennesker på. Vi har overskrevet grænsen for almindelig menneskelighed og anstændighed«, siger Poul Nyrup Rasmussen.

ØJENVIDNE:

Han vil ikke kommentere, at danske myndigheder har vist stor langmodighed med de afviste irakere ifølge integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

»Vi har tidligere vist, at vi er et menneskeligt samfund. Vi husker de bosniske flygtninge (i 1990'erne, red.)«, siger han.

Er det sådan, vores land skal være?
Nyrup vil ikke kommentere, om de afviste irakere skal have asyl efter en særlov ligesom afviste palæstinensere i 1992.

»Jeg skal slet ikke gå ind i juraen. Jeg kan kun sige, at der må findes en anden vej. Er det sådan, vi ønsker, vores land skal være?«, siger Poul Nyrup Rasmussen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce