Forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er »dybt rystet« over rydningen af Brorsons Kirke. Arkivfoto
Foto: JOACHIM ADRIAN

Forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er »dybt rystet« over rydningen af Brorsons Kirke. Arkivfoto

Danmark

Nyrup: Grænsen for almindelig menneskelighed er overskredet

Udlandet får et kynisk billede af Danmark efter politiets storm på kirken, siger fhv. statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Danmark

»Jeg er dybt rystet over den kynisme, som synes at have sat sig fast i det danske samfund«.

Sådan siger Socialdemokaternes tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen om, at politiet natten til torsdag pågreb 17 unge afviste irakiske asylsøgere i Brorsons kirke på Nørrebro.

»Politiet stormer en kirke, hvor der mestendels er uskyldige mennesker, samme dag som den irakiske regeringschef har sat nye afgørende spørgsmål ved, om man overhovedet kan tage imod disse flygtninge. Jeg er dybt rystet, når jeg tænker på FN's reaktion på vor måde at behandle disse mennesker på. Vi har overskrevet grænsen for almindelig menneskelighed og anstændighed«, siger Poul Nyrup Rasmussen.

ØJENVIDNE:

Han vil ikke kommentere, at danske myndigheder har vist stor langmodighed med de afviste irakere ifølge integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

»Vi har tidligere vist, at vi er et menneskeligt samfund. Vi husker de bosniske flygtninge (i 1990'erne, red.)«, siger han.

Er det sådan, vores land skal være?
Nyrup vil ikke kommentere, om de afviste irakere skal have asyl efter en særlov ligesom afviste palæstinensere i 1992.

»Jeg skal slet ikke gå ind i juraen. Jeg kan kun sige, at der må findes en anden vej. Er det sådan, vi ønsker, vores land skal være?«, siger Poul Nyrup Rasmussen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce