Far gennemførte bizar afrikansk mishandling af sine børn

En familiefar fra Varde er tiltalt for bl.a. at smøre chili i øjnene på to børn.

Danmark

To børn i Varde er blevet udsat for primitiv børnemishandling kendt fra afrikansk hekseuddrivelse, mener politiet.

I næste uge skal en mand med congolesiske rødder for retten i Esbjerg tiltalt for at have slået, bundet og smurt chili i øjnene på to børn.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har manden sammen med børnenes mor udført en hekseuddrivelse. Pigen var 12 og drengen 6 år, da mishandlingen ifølge anklageskriftet begyndte.

»Der er en anmelder, som børnene henvender sig til«, siger politifuldmægtig Rashid Elkott fra Syd- og Sønderjyllands Politi, om baggrunden for, at sagen er blevet opdaget.

Specialgruppe nedsat I England har djævleuddrivelse - kendetegnet ved blandt andet vold og indgnidning af chili i øjnene - været et så stort problem, at en specialgruppe har været nedsat til at kigge på børnemishandling med religiøse overtoner.

I 2006 fastslog en rapport, at myndighederne kendte til 38 tilfælde, hvor børn blev beskyldt for at være besatte, og i 2008 donerede to velgørende organisationer over fem millioner kroner til oplysning og undervisning blandt de mest udsatte grupper.

Rashid Elkott vil ikke udtale sig om baggrunden for mishandlingen i den konkrete sag fra Varde, men oplyser, at de tiltalte er omkring 31 og 41 år.

Foregik i over et år

De er anklaget for at have mishandlet børnene i lidt mere end et år fra september 2008 til oktober 2009.

Foruden anklagerne om mishandling er manden tiltalt for trusler mod blandt andre en kommunal flygtningekonsulent.

»Du vil dø snart, du får at se snart, dumme kvinde, skrev han i en sms på gebrokkent engelsk«, fremgår det af anklageskriftet.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce