Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ÅBENHED. Sarah fra X Factor har åbent fortalt om, at hun er til piger. Det har fået mange piger til at kontakte Sexlinien.
Foto: ANTHON UNGER

ÅBENHED. Sarah fra X Factor har åbent fortalt om, at hun er til piger. Det har fået mange piger til at kontakte Sexlinien.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sarah får Sexlinien til at gløde

Den 15-årige X Factor-stjerne får unge piger til at tvivle på deres seksualitet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den unge Sarah, der i fredags vandt årets X Factor, er et forbillede for mange piger.

På tv-skærmen har hun åbent fortalt om sin seksualitet og vist sin pigekæreste frem.

Siden er antallet af unge piger, der kontakter Sexlinjen med deres tvivl, boomet.

»Normalt plejer vi måske at have en af den slags henvendelser om ugen, men lige i øjeblikket er det 5-10 stykker, og det er tydeligt, at Sarah er blevet rollemodel for mange piger«, siger Jeppe Hald fra Sex & Samfund, der er koordinator for Sexlinien.

Spekulerer over sin seksualitet Sarah vandt X Factor foran 16-årige Baboo og 32-årige Annelouise, og hun var med sine 15 år en af de yngste i de afsluttende runder.

»Det, at hun i så ung en alder er stået så åbent og afklaret frem omkring sin seksualitet, gør, at andre unge også tør stå ved, hvem de er. De er begyndt at reflektere over, om de selv er lesbiske, og over hvordan de i så fald skal få fortalt det til deres omgivelser«, siger Jeppe Hald.

»Det er da utrolig positivt, at hun får de unge piger til at reflektere over deres seksualitet og over det med at være sig selv. Det er meget almindeligt, at unge spekulerer på, om de er til det ene eller det andet køn eller begge dele. Og denne erkendelsesproces er et vigtigt led i ens personlige og seksuelle udvikling«, siger Jeppe Hald.

LÆS MERE

Mere åben seksualundervisning

Hos Sex & Samfund benytter man lejligheden til at tale for at forbedre seksualundervisningen i folkeskolen.

»Derfor er det også vigtigt, at man allerede i folkeskolen og videre frem er inkluderende i undervisningen – både i seksualundervisningen og andre fag. At man for eksempel ikke kun omtaler heteroseksualitet som den eneste normale form for seksualitet eller kun fokuserer på forhold mellem to af modsat køn«, siger projektmedarbejder Mette Gundersen fra Sex & Samfund.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden