Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Lars Hedegaard: En skandaløs dom

Trykkefrihedsselskabets formand er villig til at trække racismedom til Menneskerettighedsdomstolen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formand for Trykkefrihedsselskabet Lars Hedegaard finder det urimeligt, at han i Østre Landsret er blevet idømt en bøde på 5.000 kroner for racistiske udtalelser.

»Jeg er ikke racist, og islam er ikke en race. Det er det rene vrøvl«, siger Lars Hedegaard til politiken.dk.

Han er dømt for at overtræde straffelovens bestemmelse om forbud mod racediskrimination i et godt 35 minutter langt interview, der blev optaget ved en julefrokost i december 2009 og senere publiceret på snaphanen.dk. Her kommer han med en række kontroversielle udtalelser om blandt andet muslimske mænd, der voldtager deres døtre.

»Det er en skandaløs afgørelse. Det er urimeligt«, siger Lars Hedegaard.

De voldtager deres egne børn. Det hører man hele tiden. Piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far

»Men jeg er ikke overrasket på nogen måde. Hele sagen er pilrådden fra ende til anden«.

LÆS OGSÅ

Dommen fra landsretten går imod en afgørelse fra Byretten på Frederiksberg, der tidligere på året frifandt Lars Hedegaard i sagen.

Byretten hæftede sig ved, at Lars Hedegaard ifølge sit forsvar ikke havde regnet med, at det kontroversielle interview skulle publiceres - men det fandt landsretten ikke begrundet.

»Det har aldrig været min hensigt at sige, at alle muslimske mænd voldtager deres piger. Så skulle jeg jo være idiot«, siger Lars Hedegaard.

Når en muslimsk mand voldtager en kvinde, er det hans ret at gøre det

»Jeg har selvfølgelig sagt de ting, men jeg gik da ud fra som givet, at de to fyre, der præsenterede sig som mine venner, ville sende interviewet til mig bagefter«, siger Lars Hedegaard og forklarer, at han så ville have forhindret, at udtalelserne blev offentliggjort.

»Men nu vil jeg ikke sige mere om de citater, så ender jeg bare med en ny sag på halsen«.

Fortsætter hele vejen
Efter at have konfereret med sin advokat, Karoly Nemeth, har Lars Hedegaard besluttet at gå videre med sagen. I første omgang til Højesteret, og bliver sagen afvist der, så vil han gå hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

»Jeg tror, at sagen er anlagt som en politisk proces, der udspringer i, at den multikulturelle politik har slået fejl«, mener Lars Hedegaard og fortsætter:

»Vi står med nogle samfundsproblemer, som ikke kan løses, og så går man i stedet efter efter de mennesker, der taler om problemerne«.

»Særregler for muslimer«
Lars Hedegaard mener, ar den store taber i sagen ikke er ham selv - det er til gengæld ytringsfriheden og de »flere hundrede muslimske piger og kvinder, der gemmer sig på centre, fordi de er blevet udsat for vold eller overgreb. Hvem skal nu tale deres sag?«, spørger han.

DOKUMENTATION

»Nu har muslimer fået en særlig retsstilling i Danmark. Man kan sige hvad som helst om socialister, skeløjede mænd og ludere, men ikke om dem«.

»Man kan ikke indføre særregler for en bestemt befolkningsgruppe uden at tro, at det smitter af alle andre steder i samfundet«, siger Lars Hedegaard.

Han vidste det godt

Østre Landsret skriver blandt andet i dommen, at Lars Hedegaard havde indvilliget i at lade sig interviewe, og at han forinden skriftligt var blevet gjort bekendt med, at interviewet forventedes at vare 30-45 minutter og skulle omhandle hans syn på konflikten mellem islam og den vestlige verden. Han var endvidere gjort bekendt med, at interviewet ville blive optaget på diktafon og blandt andet skulle offentliggøres på hjemmesiden Snaphanen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden