Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MARTIN LEHMANN
Foto: MARTIN LEHMANN

Besvær. Den megen sne giver store udfordringer for cyklister, gående og bilister.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København får hug for snerydning

Taxaer og busser har svært ved at komme frem på grund af sneen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har været en glat fornøjelse at bo eller arbejde i København denne vinter, og det skyldes ikke kun, at det har sneet usædvanligt meget.

Snerydningen og saltningen af vejene har også været for dårlig, mener blandt andre direktør i Dantaxi John Lindbom.

»Snerydningen har ikke været god nok. Den er dårligere, end den plejer at være«, siger John Lindbom, der også er formand for Dansk Taxi Råd.

Det er klart, at vi som trafikoperatør har et ønske, om at vejene er ryddet. Ellers går det ud over kvaliteten.

Frederiksberg kan godt Han undrer sig over, hvordan der på samme tid kan være sorte og ryddede veje på Frederiksberg, mens der ligger sne og is, så snart man er kørt ind over kommunegrænsen til Københavns Kommune.

»Man kommer alt for langsomt ud i København. Selvfølgelig er man ikke herre over naturkræfterne, men med alle de fine prognoser, der findes, er det underligt, at man ikke er mere på forkant med udviklingen«, siger John Lindbom.

Ifølge direktøren skader den manglende snerydning forretningen.

»I nat har man slet ikke været ude at salte, og det betyder, at sneen er kørt til is, så vi har vanskeligt ved at komme frem«, siger John Lindbom.

»Det giver os lange ventetider og utilfredse kunder, fordi vognene kører fast, og vi kan ikke få afviklet alle turene på grund af den dårlige snerydning«, siger John Lindbom.

Movia: Mangelfuld snerydning
Også hos busselskabet Movia, der driver 570 buslinjer i Østsjælland, giver sneen problemer.

Centerchef med ansvar for kunde- og markedsforhold Anders Due ønsker ikke at hænge enkelte kommuner ud, men siger, at snerydningen generelt har været for ringe denne vinter.

»Det generer os i stort omfang, og i takt med at der kommer ny sne, må vi sige, at rydningen på vejene mange steder er temmelig mangelfuld. Det giver gener for vores store køretøjer«, siger Anders Due.

»Det er ikke kun et byfænom. I landkommunerne sydpå er der også faldet megen sne, og her er rydningskapaciteten nok endnu mindre. Men det er klart, at der er en særlig udfording i København, fordi intensiteten af busser er så stor, som den er, og vi har så mange stoppesteder«, siger Anders Due.

Kommunerne er trængte

Politiken.dk har tidligere dokumenteret, at kommunerne konsekvent sætter for få penge af til snerydning og glatførebekæmpelse, når de lægger deres budgetter.

LÆS OGSÅ

Anders Due vil ikke gå ind i de politiske prioriteringer, men siger:

»Vi oplever også, når der skal købes busser ind, at økonomien i kommunerne på mange områder er trængt. Det er den sikkert også på dette område«.

»Det er klart, at vi som trafikoperatør har et ønske, om at vejene er ryddet. Ellers går det ud over kvaliteten, og det er vi kede af«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden