Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Snevinter. Det har været en kold fornøjelse at cykle på arbejde. Mange steder er cykelstierne ikke ryddet for sne.
Foto: MARTIN LEHMANN

Snevinter. Det har været en kold fornøjelse at cykle på arbejde. Mange steder er cykelstierne ikke ryddet for sne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konservative raser over snerydningen i København

København bruger for mange penge på fjollerier og for få på at rydde sne, mener K-politiker.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Snerydningen i København er under al kritik, mener de konservative på Københavns Rådhus, som vil have drøftet, hvorfor det står så sløjt til.

»Vi må beslutte os for et højere serviceniveau. Vi skulle gerne være på samme niveau som på Fredriksberg, hvor cykelstierne er ryddet og vejene sorte og fri for sne dagen efter et snefald, mens der går fem-seks dage her i København«, siger Jakob Næsager, de konservatives trafikordfører i Københavns Kommune.

Vi bruger alt for mange penge på fjollerier og fancy kampagner.

Cyklisterne svigtes Han mener, at snerydningen i København er for dårlig, ikke mindst i betragtning af at kommunen bruger over 30 millioner kroner om året på snerydning og glatførebekæmpelse.

Han har derfor anmodet om at få sagen taget op i kommunens teknik- og miljøudvalg.

Især bør kommunen kunne gøre det bedre for de mange københavnere, som bruger cyklen til og fra arbejde og studier, siger Jakob Næsager.

»Det gør mig vred, at vi satser på at være verdens førende cykelby og beder københavnerne om at tage cyklen. Og når borgerne så overholder deres del af aftalen, skal vi også leve op til vores del, og her har der slet ikke været ryddet godt nok«.

»Lige nu sidder jeg på mit arbjede og kigger ud af vinduet. Der er gået seks timer, og cykelstien er stadig ikke ryddet«, siger Jakob Næsager og fortsætter:

»Vi må sørge for, at de aftaler, vi indgår med de private entreprenører, også sikrer, at der bliver ryddet. Det er et spørgsmål om vilje, og når en mindre kommune som Fredriksberg kan, må vi også kunne håndtere det«.

Drop fjollerierne

En af de ting, han efterlyser, er derfor mere fokus på det, han betegner som kerneydelsen.

Derfor skal der bruges færre penge på informationsmateriale og kampagner og flere på at levere varen ude i virkeligheden.

Han henviser blandt andet til, at der er afsat 49 millioner kroner til projektet sikre skoleveje - men at 7 millioner går til informationskampagner, som ifølge ham ikke kan betegnes som en kerneydelse.

Og at der bruges en lille million kroner på at lave en fodgængerstrategi.

»Vi bruger alt for mange penge på fjollerier og fancy kampagner. Jeg tror, at man havde fået mere sikre skoleveje, hvis pengene var blevet brugt på at rydde sne i stedet for kampagner«, siger Jakob Næsager.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden