Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landmænd sprøjter meget mere

På blot et år er brugen af sprøjtegifte i landbruget steget med 26 procent. Blandt årsagerne er opdyrkning af brakmark

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landbrugets forbrug af sprøjtemidler stiger eksplosivt.

På trods af en erklæret politisk målsætning om at mængden af gift skal ned, voksede landmændenes forbrug af gift i 2008 med 26 procent. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen.

Samtidig steg den såkaldte behandlingshyppighed - der er udtryk for, hvor meget landmændene sprøjter - fra 2,5 gange i 2007 til 3,3 gange i 2008. Det er den højeste behandlingshyppighed siden 1995 og et voldsomt skridt i den forkerte retning i forhold til regeringens mål om, at tallet skal ned på 1,7 i 2009.

Stigning skyldes ikke behov Det store giftboom sker efter, at behandlingshyppigheden har været mere stabil i et par år - dog på et relativt højt niveau.

Ifølge forskerne bag tallene er der intet, der tyder på, at behovet for at sprøjte har været større i 2008 end året før. Til gengæld peger de på, at landbrugets stærkt kontroversielle genopdyrkning i 2008 af over 100.000 hektar brak kan have medført en stigning i forbruget af sprøjtegift.

I en tidligere version af denne artikel stod der, at forbruget af sprøjtegift var stedet med 31 procent. Der var desværre sket en regnefejl på Århus Universitet, det korrekte tal er 26 procent. red.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden