Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Arbejde. Indsamling af dåser og flasker med pant er yndet beskæftigelse for mange nomaderejsende. I den sammenhæng duer emballagen fra importerede øl og vand ikke, da de ikke indgår  i det danske returpantsystem. Foto: Mie Brinkmann

Arbejde. Indsamling af dåser og flasker med pant er yndet beskæftigelse for mange nomaderejsende. I den sammenhæng duer emballagen fra importerede øl og vand ikke, da de ikke indgår i det danske returpantsystem. Foto: Mie Brinkmann

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udviste romaer kommer tilbage

En familie, der fejlagtigt blev udvist sidste år, vil nu tilbage til Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Vi er lykkelige, meget lykkelige! Jeg er så rørt, jeg kan næsten ikke forstå det«, siger Pamela Gusita, 31, halvt til telefonen, halvt til det røre, der er omkring hende nede i Rumænien.

Hun har netop fået at vide, at Integrationsministeriet har efterkommet Højesterets dom og annulleret Udlændingeservices udvisning af 14 romaer, herunder hende og hendes mand Venus, der sidste sommer camperede på Amager Fælled.

»Nu kommer jeg til Danmark. Nu kan vi alle sammen komme til Danmark«, siger hun med henvisning til sin familie.

I knap et år har Pamela Gusitas klagesag verseret først ved Højesteret, siden i Integrationsministeriet og dermed Udlændingeservice, som i sin tid udviste Pamela Gusita og hendes mand Venus.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden