Efterforskning. Politiet afspærrede dele af Strøget i København, efter et brutalt overfald på en kvinde ved Helligåndskirken.
Foto: FRANDSEN FINN

Efterforskning. Politiet afspærrede dele af Strøget i København, efter et brutalt overfald på en kvinde ved Helligåndskirken.

Danmark

19-årig anholdt for brutalt overgreb ved Helligåndskirken

Politiet sammenligner i øjeblikket dna fra et groft voldtægtsforsøg og banalt jakketyveri.

Danmark

Politiet har anholdt en 19-årig mand, som de mistænker for at have forsøgt at voldtage og myrde en kvinde ved Helligåndskirken ved Strøget i København.

Episoden fandt sted i starten af maj. Her fandt nogle borgere tidligt om morgenen en 22-årig kvinde, som gik rundt ved Helligåndskirken uden overtøj på kroppen. Kvinden var forslået, og blev straks kørt på Rigshospitalets Traumecenter, hvor hun blev undersøgt for voldtægt.

LÆS ARTIKEL

Gerningsmanden havde taget halsgreb på kvinden og slået hende i hovedet, så hun fik kraftige kranielæsioner og mistede bevidstheden. Og derfor kan hun ikke selv huske, hvordan manden så ud, fortæller politiet:

»Kvinden kan ikke huske, hvordan han ser ud. Hun kan huske, at der kommer en og talte gebrokkent engelsk og tog fat i hende, men derudover kan hun ikke huske noget som helst«, siger Steffen Thaaning Steffensen, politikommisær ved Københavns Politi.

Dna fra to gerningssteder

Politiet har sikret dna fra den forurettede kvinde i form af sædsekret. Samtidig mistænkes manden for at være involveret i en anden sag, hvor politiet både er i besiddelse af overvågningsbilleder og dna. Her forsøgte gerningsmanden at stjæle en jakke i en Tøjeksperten i Allerøde, men i forbindelse med tyveriet opstod der tumult, og manden fik næseblod.

LÆS OGSÅ

Lige nu bliver det undersøgt, om det indsamlede dna stammer fra samme mand:

»Nu har vi taget dna af ham, og nu afventer vi svar. Men vi mener, at vi har så meget, at der er begrundet mistanke for, at det kunne være ham«, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Den anholdte er en 19-årig asylansøger fra Marokko. Han er ud over voldtægsforsøg og mordforsøg også sigtet for røveri mod kvinden.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce