Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Læsernes dom: Kraka er ikke uafhængig

Politikens læsere tror ikke på en uafhængig tænketank, men byder alligevel Kraka velkommen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg tror ikke, at der kan være tvivl om, at Politiken bliver en del af parløbet«.

Sådan skriver Carsten Sørensen i et debatindlæg. Det tyder på, at der er lang vej for Peter Mogensen, hvis han skal overbevise læserne om, at Kraka er uafhængig.

Kraka er navnet på Danmarks nye tænketank. Ledet af tidligere redaktionschef på Politiken, Peter Mogensen. Visionen er klar. Den skal sikre den danske velfærdsstat gennem uafhængige analyser.

LÆS OGSÅ

Tænketanken er blandt andet sponsoreret af Politiken, men selvom avisen har en økonomisk finger med i foretagendet, så er »tænketanken Kraka ikke Politiken, og Politiken ikke tænketanken Kraka«, i hvert fald hvis man spørger den nye direktør.

Men det udsagn er læserne ikke enige i.

»Problemet med tænketanke er, at de har et politisk ståsted. De vil aldrig kunne blive uafhængige. Det bliver Kraka heller ikke. Og det er et alvorligt problem«, skriver Jens Traberg på den debat, der kører på pol.dk

SKRIV

Blå eller rød bestillingstank?
Hovedparten er de øvrige læsere er enige i den betragtning. De mener ikke, at tænketanken hverken er uafhængig af dens sponsorer eller politisk uafhængig. Men der, hvor spliden opstår, er, om den nye dreng i klassen er ræverød, isblå eller ligger lunkent i midten.

»Peter Mogensen er en af de mest liberalistiske og blåfarvede kommentatorer overhovedet (…) Vi får endnu en super liberal tænketank«, skriver E.P fra København om den tidligere spindoktor for Poul Nyrup Rasmussen (S), mens Frida fra Viborg skriver »Jeg glæder mig til at få nogle intelligente smags-dommere på midten over mod venstrefløjen«.

Chris P fra København S skriver: »Jeg er ikke i tvivl om, at der er radikal slagside. Alle tunge personager på midtersiden af dansk politik. Hvorfor dulen har du dog ikke taget fløjene med? Nu bliver det en midtervælger-grød«.

Jo flere tænketanke, jo mere demokrati

»Drop nu bare skuespillet«, »neutralitet findes ikke i politik«, »kejserens nye klæder«.

Læserne er ikke overbeviste om Krakas uafhængighed. Men en stor del af indlæggene byder alligevel den nye tænketank velkommen som modstykke til de eksisterende tænketanke.

»Vi har brug for alternativer til de tænketanke, vi allerede har. Jeg ser frem til nye måder at se samfundet på, nye analyser af økonomien«, skriver Jette Andersen, en læser fra Nordborg.

LÆS OGSÅ

Især ser mange Kraka som en ressourcestærk modvægt til den borgerlige tænketank Cepos.

Mediesamarbejdet mellem Politiken og Kraka betyder, at Politiken modtager analyser fra Kraka. Men det er kun Politikens redaktion, der beslutter, om de vil bringe dem i avisen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden