SF er dybt rystet over afsløring af højrenetværk

Betjents involvering i den ekstreme højrefløj skal undersøges, mener SF.

Danmark

Politiets rolle skal undersøges til bunds, og justistministeren bør gå ind i sagen.

Sådan lyder det fra SF's menneskerettighedsordfører, Kamal Qureshi, oven på Politikens afsløringer om den ekstreme danske højrefløjs grundige organisering, blandt andet i det lukkede netværk ORG.

LÆS ARTIKEL

»Det er så skræmmende oplysninger, der er fremme i det her om infiltrering fra den militante højrefløj til den mere politiske, demokratiske højrefløj«, lyder det fra Kamal Qureshi.

Politiets rolle skal undesøges
Kamal Qureshi siger til politiken.dk, at han øjeblikkeligt vil rette henvendelse til justitsminister Lars Barfoed (K), efter Politikens oplysninger om en tidligere ansat ved politiet, der har været involveret i den højreekstreme gruppe ORG og blandt andet har misbrugt sin stilling til at skaffe oplysniner om en række borgere.

SF'eren vil have ministeren til at gå ind i sagen for at få undersøgt politets rolle til bunds.

Han kritiserer ved samme lejlighed politiets håndtering af den tidligere medarbejder.

»Det virker ikke som den rigtige måde at gøre det på, når politiet blot har skilt sig af med den pågældende betjent uden at gå videre med sagen«

Ret blikket mod højrefløjen

Kamal Qureshi kalder afsløringerne »ekstremt undergravende« for en organisation som politiet, der om noget har brug for borgernes tillid for at fungere.

Og han betegner dem som benzin bålet, efter en nylig rapport fra om politiets diskrimination af personer med indvandrerbaggrund.

LÆS OGSÅ

SF'eren opfordrer desuden på det kraftigste politiet til at retter øget fokus på højreekstremister.

»Det er helt tydeligt, at det danske politi har ignoreret og bagateliseret den danske højrefløj. Og det er helt afgørende, at PET ikke stirrer sig blinde på langskægede islamister, som befinder sig i Danmark, men at de også holder et meget vågent øje med den ekstremistiske højrefløj«

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce