Rolig. Politikens chefredaktør Bo Lidegaard tager politianmeldelsen mod bladet med ro.
Foto: MIK ESKESTAD (Arkiv)

Rolig. Politikens chefredaktør Bo Lidegaard tager politianmeldelsen mod bladet med ro.

Danmark

ORG melder Politiken til politiet

ORG mener, at bladet har fremskaffet sine oplysninger gennem et ulovligt hackerangreb.

Danmark

Dagbladet Politiken er blevet politianmeldt af det højreorienterede netværk, ORG.

Ifølge anmeldelsen mener ORG, at Politikens oplysninger om netværket er fremskaffet gennem et ulovligt hackerangreb på ORG's debatforum, som ikke er offentligt tilgængeligt.

Desuden påpeger ORG, at Politiken har foretaget en »retsstridig anvendelse og videregivelse af oplysninger«.

LÆS OGSÅ

»Adgangen til denne hjemmeside krævede, dels kendskab til hjemmesidens eksistens, hvis indgang var skjult, og dels gennem anvendelse af et individuelt tildelt brugernavn og en godkendt adgangskode med tal«, hedder det blandt andet i anmeldelsen, der er stilet til Rigspolitiets nationale efterforskningscenter og Østjyllands Politi.

Chefedaktør anmeldt
Politianmeldelsen er rettet mod de tre journalister bag Politikens artikler om ORG samt Politikens ansvarshavende chefredaktør, Bo Lidegaard.

Han tager dog anmeldelsen med ro.

»Efter de oplysninger vi har, er der intet, der tyder på andet end, at vi har tilvejebragt vore informationer på fuldt lovlig vis«, siger Bo Lidegaard til politiken.dk.

Hjælp fra Redox
Politikens materiale om det højreorienterede, hidtil hemmeligholdte netværk, som har været omtalt i en lang række artikler i de seneste dage, er blandt andet bragt til veje ved hjælp fra researchgruppen Redox.

Har I haft grund til at tvivle på, at der kunne være sket noget uregelmæssigt omkring fremskaffelsen af dette materiale?

»Vi vurderer naturligvis altid, om de kilder, vi har, er solide, og om oplysningerne er fremskaffet på lovlig vis. I det konkrete tilfælde har vi desuden vurderet på avisen, at oplysningerne om ORG's eksistens var af så stor offentlig interesse, at vi besluttede at offentliggøre dem«, siger Bo Lidegaard.

Tager det roligt

Redaktionschef John Hansen, der er blandt de politianmeldte, tager anmeldelsen med besindighed.

»Enhver kan jo foretage en politianmeldelse. Det betyder ikke, at der er en sag«, siger John Hansen.

Ifølge John Hansen er redaktionen på Politiken blevet forsikret om, at det materiale, bladet har benyttet, er tilvejebragt lovligt.

»Vi kender ikke selv den oprindelige kilde, og derfor har vi selvfølgelig rent journalistisk gjort os vore tanker. Men vi har bedt Redox om at forsikre os om, at det hele er bragt til veje på lovlig vis«, siger John Hansen.

ORG's advokat Peter Lind Nielsen, der har udfærdiget politianmeldelsen, anser Politikens fremgangsmåde for så alvorligt et lovbrud, at »strafferammen udgør op til 6 år efter straffelovens 263, stk. 3«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce