Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Pirater frigiver dansk familie efter gidseldrama

Siden 24. februar har de syv danskere været holdt som gidsler i Somalia.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den danske familie og to gaster, der har været holdt som gidsler i mere end et halvt år, er frigivet.

Det bekræfter Udenrigsministeriet.

De syv danskere, som har været holdt fanget på det græske skib Dover, er i sikkerhed.

»De syv danskere har det efter omstændighederne godt. De forventes tilbage i Danmark i løbet af kort tid«, skriver Udenrigsministeriet.

På rejse jorden rundt Den danske familie og de to gaster har siden 24. februar været i gidseltagernes hænder. Familien, der er fra Kalundborg, var på en 2-årig jordomrejse, da de blev angrebet af pirater.

DOKUMENTATION Se pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet her ( eksternt link)

Undervejs havde familien, der udover forældreparret består af tre børn, ført logbog på internettet over sine oplevelser, og så sent som dagen før skrev en af sønnerne om tiden på båden.

Familien gav blandt andet udtryk for, at den var bekendt med risikoen for pirater og havde derfor indøvret manøvrer, som skulle foretages i tilfælde af et angreb.

LÆS MERE

Pirattruslen kunne dog ikke afskrække danskerne, der valgte at sejle mod Aden-bugten, som er kendt for at være et piratfyldt farvand.

To danskere fortsat gidsler

Siden er der kommet sparsomme oplysninger ud om danskerne, der blev flyttet til det kaprede skib Dover, hvor også besætningen her blev holdt indespærret.

Gidslerne består af familien Quist-Johansen, heraf tre børn mellem 13 og 17 år, og de to gaster Viktor Greir og Rane Lund.

LÆS MERE

To danske søfolk fra skibet Leopard fra rederiet Shipcraft sidder fortsat som gidsler, efter de blev taget til fange 12. januar. De danske myndigheder følger fortsat denne sag meget tæt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden