Skuespilleren Ditte Arnth Jørgensen i 'rollen' som mor for August. I et stort bluff-nummer har hun efterlyst faren til drengen. Ingen ved hvorfor - barnet er ikke hendes.
Foto: Privatfoto

Skuespilleren Ditte Arnth Jørgensen i 'rollen' som mor for August. I et stort bluff-nummer har hun efterlyst faren til drengen. Ingen ved hvorfor - barnet er ikke hendes.

Danmark

Dansker fupper hele verden med falsk søn

Dansk skuespiller efterlyser faren til sit barn på YouTube efter 'one night stand'. Videoen trækker seere - men er bluff.

Danmark

Er du far til mit barn?

Sådan spørger den unge danske kvinde, Karen, i en video på YouTube. Hun efterlyser den udenlandske mand, som er far til hendes søn på halvandet år. Drengen blev til i et 'one night stand' efter en våd aften i Nyhavn.

TV

Mere end 773.000 har set 'Karen' efterlyse den ukendte fader til sønnen August på Youtube, i den tro at det var rigtigt. Kilde: Politiken

Videoen er blevet set af over 650.000 mennesker i hele verden. De seneste dage har der været spekulationer om, hvorvidt videoen er reklamestunt - og i givet fald for hvad.

Nu viser det sig, at efterlysningen er falsk.

Karen hedder nemlig Ditte Arnth Jørgensen og er skuespiller. Hun har blandt andet lavet reklamefilm for McDonalds og Læger uden grænser, været statist på Det Kgl. Teater og medvirker i de nye afsnit af Forbrydelsen.

DOKUMENTATION Se hendes profil hos bureauet Grunnet Casting her(eksternt link)

Annette Grunnet fra castingbureauet bekræfter over for bt.dk, at det er Ditte Arnth Jørgensen, der er på videoen. Og at skuespilleren lige nu sidder sammen med producenten og diskuterer, hvordan de skal håndtere medieomtalen.

Men Annette Grunnet vil ikke fortælle, hvem der står bag videoen.

Falsk efterlysning er ny reklame
Mediestuntet er formentlig en såkaldt viral-film eller viral-reklame. Det er brugerne, for eksempel af Facebook og andre sociale medier, der spreder den skjulte reklame eller budskab ved at linke til det eller videresende det.

Flere har gættet på, at Sundhedsstyrelsen står bag viral-reklamen, fordi styrelsen netop har skudt gang i en kampagne, der skal få flere unge til at bruge kondom. Men Sundhedsstyrelsen afviser at stå bag.

En ting er imidlertid sikkert.

'Karen' har ingen børn, udover dem hun underviser i gymnastik - hvis hendes CV altså ikke også er bluff.

Tilsvinet i gæstebog

Flere hundrede mennesker har skrevet i hendes gæstebog på hendes hjemmeside. Nogle har medfølelse, andre kalder hende en 'fucking fake luder' - og så er der nogle mænd, som gerne vil være far til den nuttede lille dreng, hun sidder med i armene på videoen.

Dokumentation Se Karens gæstebog her(eksternt link)

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce