Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Forbudt. Flere svømmehaller forbyder små drenge at klæde om sammen med kvinderne.
Foto: SARA GALBIATI

Forbudt. Flere svømmehaller forbyder små drenge at klæde om sammen med kvinderne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sex & Samfund: Svømmehaller diskriminerer små drenge

Foreningen frygter kropsforskrækkede børn som følge af nyt forbud.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere og flere svømmehaller forbyder drenge i 6-8-års alderen at følges med deres mor i omklædningsrummet, inden de hopper i bassinet.

Det forbud har fået foreningen Sex & Samfund til at reagere.

»Det her et konkret eksempel på et sted, hvor der efter vores mening censureres unødigt og helt uhensigtsmæssigt«, siger formand Christian Graugaard.

Ifølge ham overreagerer svømmehallerne voldsomt, når de sætter en så lav aldersbegrænsning på drengenes færden i kvindernes omklædningsrum.

Formand: Kønsdiskrimination i børnehøjde Formanden frygter, at forbuddet medvirker til, at drengene bliver kropsforskrækkede, hvis de ikke får muligheden for at se nøgne kroppes mangfoldighed.

Derudover kan drengenes egen kropsforståelse også blive problematisk.

»Ungerne kan i værste fald blive indpodet med en forestilling om, at nøgenhed er farlig, og deres egen krop er et problem«, fortæller Christian Graugaard.

Han understreger, at det ikke i sig selv er vigtigt for drengene at komme ind i kvindernes omklædningsrum. Men det er vigtigt, at de har mulighed for at omgås nøgenhed på en naturlig og udramatisk måde i barndommen.

Forbuddet kommer, efter flere kvinder har følt sig krænkede over drengenes tilstedeværelse. Derfor er det kun drengene, der forbydes adgang. Små piger kan stadig færdes frit i mændenes omklædning.

Christian Graugaard er uforstående over for den opdeling af drenge og piger.

»Det har jeg svært ved at se som andet end en form for kønsdiskrimination i børnehøjde«, siger han.

Kvinderne skal slappe af

Christian Graugaard kan ikke umiddelbart give et bud på, hvornår drengene bliver for store til at følges med deres mødre i omklædningen.

»I 6-8 års alderen er man et barn, punktum. Om grænsen så skal være 12, 13 eller 14 år, det kan jeg ikke sige. Det beror på en individuel vurdering, og som forældre er man sjældent i tvivl. Desuden vil de fleste pubertetsdrenge selv opfatte det som totalt akavet at klæde om sammen med kvinderne, så mon ikke det regulerer sig selv?«, mener han.

Til de kvinder, der føler sig krænkede over de små drenge, har han et klart budskab.

SKRIV

»Jeg har lyst til at sige til de unge kvinder, at de skal tage en dyb indånding, og så skal de slappe af og prøve at forholde sig naturligt og afslappet til den menneskelige nøgenhed. Det har vi heldigvis en fornem tradition for i Danmark«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden