Socialministeren vil fjerne fodlænker til 12-årige

Lov, der gør det muligt at give børn fodlænker, er aldrig blevet brugt.

Danmark

Det skal være slut med muligheden for at iklæde børn helt ned til 12 år elektroniske fodlænker for at tjekke, at de overholder reglerne i et ungepålæg.

Det siger socialminister Karen Hækkerup (S) til Altinget.dk om ordningen, der trådte i kraft 1. juli sidste år under daværende socialminister Benedikte Kiær (K).

»Vi vil en helt anden vej med indsatsen over for kriminelle børn og unge end den tidligere regering«, siger Karen Hækkerup til Altinget.dk og fortsætter:

»Vi vil ikke være slatne og snakke os fra alt, men vi har den indstilling, at børn i problemer har brug for nærværende voksne, der sørger for at få børn og unge på rette spor«.

Stuearrest med ungepålæg Hun vil nu fremsætte lovforslaget på vegne af regeringen.

Idéen om fodlænkerne til børn og unge mellem 12 og 18 år var, at det på den måde var lettere at kontrollere, om de overholdt reglerne, når de fik et ungepålæg.

Et ungepålæg kan blandt andet gives, når en ung har begået kriminalitet af en vis grovhed og vurderes til at færdes i skadelige miljøer.

Ungepålægget kan eksempelvis være, at den unge skal holde sig hjemme på visse tider af døgnet.

Kan spare millioner

Ifølge Karen Hækkerup vil afviklingen af denne del af fodlænkeordningen betyde en besparelse på 2,5 millioner kroner.

Men hvor ministeren har tænkt sig at spare de penge er uklart, da Socialministeriet oplyser til Ritzau, at muligheden med fodlænker til børn ned til 12 år ikke er brugt en eneste gang siden indførslen sidste sommer.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce