Stille. De har ikke haft det let indtil videre, de forkætrede IC4-tog fra Italien. Nu får de slet ikke lov at køre mere. Her holder et eksemplar i DSB's klargøringscenter i Kastrup.
Foto: Jens Dresling

Stille. De har ikke haft det let indtil videre, de forkætrede IC4-tog fra Italien. Nu får de slet ikke lov at køre mere. Her holder et eksemplar i DSB's klargøringscenter i Kastrup.

Danmark

IC4-togene tages helt ud af drift

Fra i dag bliver al kørsel med IC4-tog indstillet, indtil Havarikommisionen har undersøgt en række hændelser.

Danmark

DSB har besluttet at indstille al kørsel med de skandaleramte IC4-tog ind til videre.

Det oplyser DSB til aften i en pressemeddelelse.

DSB's ledelse har besluttet at indstille al kørsel med IC4-tog, indtil det er klarlagt, om det er en generel fejl ved togene, der var årsag til to signalforbikørsler i henholdsvis Marslev i sidste uge og en hændelse i Høje Taastrup den 4. november.

LÆS OGSÅ

DSB kan ikke afvise, at der er tale om en generel fejl og har derfor besluttet at standse al kørsel med IC4-tog indtil begge hændelser er undersøgt af Havarikommissionen, og der er fundet en afklaring på situationen, hedder det i meddelelsen fra DSB.

I hændelsen i Høje Taastrup, som DSB netop har modtaget de sidste analyser af, har et andet IC4-tog passeret et rødt signal med ganske få meter.

»Sikkerhed går forud for alt andet, og vi har derfor, som en ekstraordinær sikkerhedsforanstaltning valgt at indstille al kørsel med IC4-tog indtil videre«, siger koncerndirektør for DSB Vedligehold, Frank Olesen.

Lokomotivfører kunne ikke bremse

Hvis det er en generel fejl ved togene, som var skyld i forbikørslen af stopsignalerne, så kan det måske være en fejl i togenes bremsesystemer.

I hvert fald har lokomotivføreren ved en af de to hændelser fortalt, at han havde store problemer med at bremse.

I videst muligt omfang indsættes andre togtyper i de afgange, der var planlagt kørt med IC4-to, oplyser DSB.

På nuværende tidspunkt ved DSB ikke, hvornår IC4-togene igen kommer i drift, men afventer de nærmere undersøgelser, der bliver foretaget i tæt samarbejde med Havarikommissionen.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce