Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Somaliere i Gullestrup føler sig forfulgt efter voldtægt af 10-årig

Signalement af gerningsmand får somaliere i lille by nord for Herning til at holde sig inden døre.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre dage efter en tiårig pige blev voldtaget i Gullestrup nord for Herning, er der fortsat frit løb for utryghed, mistanker, beskyldninger og bekymring blandt de knap 2.000 voksne, unge og børn, der bor i byen.

Pigen har over for politiet beskrevet gerningsmanden som en ung mand med afrikansk baggrund, og nu føler mange indbyggere med anden etnisk baggrund – særligt somalierne – sig under mistanke.

LÆS ARTIKEL

Det siger blandt andre formanden for Gullestrups lokalråd, Poul Erik Lyngsø.

»Der er selvfølgelig utryghed og en følelse af mistænkeliggørelse blandt beboerne med somalisk baggrund, for nu tror alle, at det er dem, der har gjort det, fordi de er mørke i huden. De holder sig indendørs og går stille med dørene, og det er der ikke noget at sige til, for de frygter jo, at der bliver uro«, siger han.

Rygter om selvtægt i den lille by
Ekstra Bladets netavis berettede i går om »lynchstemning« og beboergrupper på 25-30 personer, der har indsamlet våben og angiveligt er på jagt efter gerningsmanden, som ifølge en lokal købmand skal kastreres, mens andre mener, han skal betale med livet.

En 18-årig med somalisk baggrund fortalte avisen, at folk fra området mistænker en af hans venner, som dog ikke er mistænkt af politiet.

Vi har ingen konkrete oplevelser, der indikerer, at der skulle være et tæskehold. Men der er ikke en fed stemning

Det var i går ikke muligt at komme i kontakt med den somaliske forening i Herning.

Men både politi, boligforening og lokalråd kalder rygterne om hævntørstige borgere for overdrevne, og de advarer såvel medier som beboere imod at opildne til unødvendige konflikter.

»Ikke en fed stemning«
»Jeg har hørt rygterne, men jeg kan ikke genkende det billede, der bliver tegnet. Det er klart, at der bliver dårlig stemning i et mindre lokalmiljø, når der sker en så alvorlig forbrydelse, men at der skulle være horder af folk med våben, som er ude for at få hævn, kan jeg slet ikke genkende. Vi har ingen konkrete oplevelser, der indikerer, at der skulle være et tæskehold. Men der er ikke en fed stemning«, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller, at både politi og SSP-medarbejdere mandag var på gaden for at tale med folk i lokalområdet i et forsøg på at holde gemytterne i ro.

LÆS MERE

Poul Erik Lyngsø fra lokalrådet har ringet rundt til dem, han kalder nøglepersoner i miljøet, og giver følgende statusmelding:

»Der er selvfølgelig lidt gnister mellem visse grupper, og kondiløberne, der plejer at motionere i skoven, holder sig hjemme, men ellers er der stille og fredeligt. Nu skal vi have dysset tingene ned, så politiet kan få fred til at arbejde«.

Gerningsmanden forduftede
Det 10-årige offer og hendes et år yngre veninde legede lørdag aften på legepladsen ved en børnehave, da en mand truede dem til at følge med ind i skoven, hvor den ældste blev udsat for en fuldbyrdet voldtægt.

Den yngste slap fri og løb hjem til sine forældre, som alarmerede politiet klokken 19.29 og straks efter selv tog ud til skoven.

Gerningsmanden var forduftet, da de nåede frem.

Politiet har foreløbig ingen vidner til overgrebet, men venter på svar på de tekniske undersøgelser.

Infomøde i aften om utryghed
Begge børn blev i går afhørt af politiet for anden gang. Afhøringerne blev videofilmet, så offeret ikke behøver gentage sin forklaring, hvis det senere skulle blive nødvendigt i en retssag.

Gullestrups største boligforening, Fællesbo, råder blandt andet over de boliger, som ligger lige op til skovstykket, hvor forbrydelsen skete.

Den udbredte utryghed blandt beboerne fik i går foreningens ledelse til at indkalde til et informationsmøde i aften, hvor politi og en psykolog vil skille rygter fra fakta og svare på spørgsmål.

»Nu skal vi genskabe den tryghed, der har været før«, siger formanden for Fællesbo, Kaj Jeppesen.

FACEBOOK

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden