Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Protest. Barafkan siger, at hun selv har smidt tøjet for at vise, at kvinder i Mellemøsten har ret til at bestemme over deres egen krop.

Protest. Barafkan siger, at hun selv har smidt tøjet for at vise, at kvinder i Mellemøsten har ret til at bestemme over deres egen krop.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk-iraner smider tøjet i sympati med egyptisk nøgenblogger

Kunstner vil vise, at kvinder i Mellemøsten har ret til at bestemme over deres egen krop.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den dansk-iranske kunstner Firoozeh Bazrafkan har valgt at smide tøjet i sympati med den 20-årige egyptiske kunststuderende og blogger Aliaa Magda Elmahdy, som har skabt stor debat i Mellemøsten, efter hun lagde et nøgenbillede af sig selv på nettet.

Elmahdy, der optræder på billedet kun iført strømpebukser, sko og en hårsløjfe, har skabt vrede blandt muslimske grupper, som mener, at hun forbryder sig mod islams forskrifter.

Ret til at bestemme over egen krop Bazrafkan siger, at hun selv har smidt tøjet for at vise, at kvinder i Mellemøsten har ret til at bestemme over deres egen krop.

LÆS ARTIKEL

»Elmahdy mener, at Egypten ikke har ytringsfrihed. Jeg har smidt tøjet for at støtte hende, da jeg ved, hvor meget det betyder, at nogen råber op om, hvad der er ved at ske i Egypten«, siger hun.

»Landet står i en situation, hvor grupper som Det Muslimske Broderskab og andre ekstreme grupper er ved at tage over. Med billedet viser Elmahdy, at der ikke er nogen mørkemænd, der skal bestemme, hvad hun gør med sin krop«, siger dansk-iraneren.

Skuffet over manglende støtte fra feminister
Bazrafkan er skuffet over, at danske feminister ikke har udtrykt støtte til Elmahdy. Hun forklarer, at kvinder og mænd i både Iran og Israel har smidt tøjet i sympati med egypteren.

»Elmahdys billede handler om kvindefrigørelse. Det handler om nogle universelle menneskerettigheder. Jeg ventede på, at danske kvinder ville støtte hende. Men det er ikke sket, og derfor havde jeg lyst til at lave denne sympatierklæring«, siger Bazrafkan.

»Kvinderne i Mellemøsten har så meget brug for, at de får grønt lys fra andre kvinder til at gøre krav på deres rettigheder«, siger hun.

Skal forklare sig i en egyptisk domstol

Elmahdy er blevet undsagt af flere moderate kræfter i Egypten på grund af nøgenbilledet, og ifølge Bazrafkan er hun blevet bedt om at forklare sig i en egyptisk domstol.

Bazrafkans nøgenbillede understøttes af teksten 'Jeg vil hellere være nøgen i sympati med Aliaa Magda Elmahdy end at forblive tavs'.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden