oliefarver. Kronprins Frederik farvelægger en hund sammen med børn på et bibliotek i Ho Chi Minh. Anledningen er lancering af børne bog med illustrationer af danske og  vietnamesiske kunstnere. Kronprinsen er i denne uge i Vietnam i forbindelse med fejring af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam gennem 40 år.
Foto: Peter Mydske

oliefarver. Kronprins Frederik farvelægger en hund sammen med børn på et bibliotek i Ho Chi Minh. Anledningen er lancering af børne bog med illustrationer af danske og vietnamesiske kunstnere. Kronprinsen er i denne uge i Vietnam i forbindelse med fejring af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam gennem 40 år.

Danmark

Kronprinsen malede med oliekridt i børnehøjde

Dansk og vietnamesisk musik, litteratur og sport smelter sammen under royalt besøg.

Danmark

Han måtte helt ned på hug, kronprins Frederik - og gjorde det gerne, så det ud til - da han i dag lagde vejen forbi lanceringen af en dansk-vietnamesisk børnebog.

Kronprinsen er i disse dage på besøg i Vietnam. Officielt fejrer man i denne uge 40 års diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam. Det sker blandt andet gennem en stribe kulturarrangementer i Hanoi og Ho Chi Minh.

En række danske og vietnamesiske kunstnere har for eksempel i fællesskab illustreret børnebogen ’Popo looks for a friend', der både udgives på vietnamesisk og engelsk. Ved lanceringen i dag på et bibliotek i Ho Chi Minh troppede kronprinsen op, og de fremmødte børn var friske på et par spørgsmål til kronprinsen.

LÆS OGSÅ

En pige ville for eksempel gerne vide, om kronprinsen virkelig bor i et slot magen til dem, man kan se i eventyrbøgerne.

»Vi har slotte med spir og den slags, men det slot, som jeg bor i, er i tre etager uden spir«, forklarede kronprinsen.

Hunden skal være brun
Og så satte han sig på hug ved de lave borde i biblioteket, hvor omkring 30 børn var i sving med at tegne billeder.

»Er det i orden, hvis jeg maler den brun«, spurgte kronprinsen en dreng og pegede på en hund.

Den tilladelse fik kronprinsen.

SE BILLEDER

Kronprinsen er langt fra alene i Vietnam i disse dage. En større erhvervsdelegation er også med, og et erhvervsfremstød i Ho Chi Minh er blevet indledt i dag med seminarer om blandt andet grøn vækst og et seminar med præsentationer af dansk teknologi og udstyr indenfor vandforsyning og spildevandshåndtering.

Vietnam er et af de lande, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Store landområder bliver hvert år oversvømmet, og saltvand skyller ind over ferske flodområder og truer med at spolere fiskeliv og risproduktion i de berørte områder.

Danmark dropper bistand
Levestandarden i Vietnam er de seneste år steget betragteligt, og fra at have været udviklingsland betragtes Vietnam i dag som et mellemindkomstland. Det betyder blandt andet, at Danmark frem mod 2015 ikke længere vil støtte Vietnam med bistandsmidler. I stedet satser de to lande på at udbygge de kommercielle relationer.

Og der er grund til at være optimistisk.

I løbet af de seneste 20 år er Danmarks samhandel med Vietnam steget fra 35 millioner kroner til 2 milliarder, oplyser Dansk Industri, der også er stærkt repræsenteret under erhvervsfremstødet i Vietnam.

LÆS MERE

Vietnam er en af de nye vækstøkonomier i Asien og kan dansk erhvervsliv få foden endnu mere indenfor, er der penge at hente. Derfor arbejder danske virksomheder i disse dage intenst på at få aftaler i hus og etablere nye relationer. Det gælder ikke mindst indenfor de felter, hvor dansk erhvervsliv står stærkt: vedvarende energi, teknologi og udstyr til at imødegå klimaforandringernes udfordringer og grøn udvikling i det hele taget.

Strategisk partnerskab
Først på ugen var handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr på besøg i Vietnam. Her underskrev hun og den vietnamesiske regering blandt andet en erklæring om strategisk partnerskab indenfor netop klima, grøn vækst og vedvarende energi.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Tidligere i dag åbnede kronprins Frederik officielt den del af 40-årsfejringen, der finder sted i Ho Chi Minh. Åbningen var samtidig startskuddet til den del af erhvervsfremstødet, der finder sted i netop Ho Chi Minh.

Ved åbningen holdt kronprinsen tale, og her glædede han sig over de stærke bånd mellem Danmark og Vietnam, ligesom han fortalte om sin egen tilknytning til Vietnam via sin far.

»Som I ved, voksede han op og tilbragte mange år af sin ungdom i Hanoi. For mig gav besøget (statsbesøg i 2009, red.) en dybere forståelse ikke bare af Vietnam, men også af min fars historie«, sagde kronprinsen blandt andet.

Lan Doky og Gade

Senere i aften står kronprinsens program på gadekunst, musikkoncert og sport. Kronprinsen vil således være at finde på tilhørerpladserne, når den danske trio bestående af Niels Lan Doky, Jonathan Bremer og Niclas Bardeleben giver fælleskoncert med to af Vietnams mest kendte musikere Quoc Trung og Thanh Lam.

Bagefter spiller den danske badmintonspiller Peter Gade kamp mod vietnameseren Tien Minh.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce