Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

TV 2-chef om lydfil: Ingen kommentarer

Journalisten Rasmus Tantholdts arbejdsgiver henviser til kildebeskyttelsen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med henvisning til kildebeskyttelse nægter nyhedsdirektør Michael Dyrby fra TV 2 at kommentere på en omstridt lydfil, som Ekstra Bladet har offenliggjort i dag.

På lydfilen fortæller tv-stationens journalist Rasmus Tantholdt til daværende DR-journalist Nils Giversen, at det var særlig rådgiver i Forsvarsministeriet, Jacob Winther, der i 2007 videregav en fortrolig oplysning om, at Jægerkorpset var på vej til Irak.

Det nye er, at eb.dk har fået lydfilen og vælger at offentliggøre den i øvrigt private samtale, og det har jeg ingen kommentarer til

Ifølge Forsvaret var den oplysning med til at sætte soldaternes liv på spil, og politiet har tidligere efterforsket sagen, som det nu undersøger mulighederne for at genoptage.

FAKTA

Michael Dyrby har ingen kommentarer til offentliggørelsen af lydfilen, oplyser han i en e-mail sendt fra tv-stationens kommunikationsafdeling.

»TV 2 tog sagen til Højesteret for få at rettens ord for, at vi må og kan beskytte vore kilder. Det er det principielt vigtige i denne sag for os. Indholdet på den omtalte lydfil er velkendt, det har været beskrevet både i Højesteret og i offentligheden. Det nye er, at eb.dk har fået lydfilen og vælger at offentliggøre den i øvrigt private samtale, og det har jeg ingen kommentarer til«, siger han.

Rasmus Tantholdt har heller ingen kommentarer til sagen.

DR holder filen hemmelig
Sidste år kom det frem, at Danmarks Radio ligger inde med lydoptagelsen, som Ekstra Bladet har offentliggjort i dag.

DR har hele tiden holdt filen hemmelig, og det ser nyhedsdirektør Ulrik Haagerup, der efter eget udsagn ikke selv har hørt filen, ingen grund til at lave om på.

Lige som sin kollega i TV 2 henviser han til afgørelsen i Højesteret.

»DR har været i den mærkværdige situation at have haft en lydfil i huset, som vi har været i tre retsinstanser med og fået medhold i Højesteret i, at vi ikke skulle udlevere af hensyn til kildebeskyttelsen. Derfor kan vi ikke bruge den lydfil«, siger Ulrik Haagerup til Ritzau.

Samtidig slår han dog fast, at DR vil »fortælle offentligheden, hvad der er på det, som Ekstra Bladet har lagt ud«.

LÆS MERE

Jacob Winther nægter at være kilden til den fortrolige oplysning.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden