Naturstyrelsen forbyder salg af gamle næsehorn

Salgsforbud skal forebygge salg af friske horn fra det truede dyr.

Danmark

Naturstyrelsen har nu forbudt salg af gamle horn fra næsehorn.

Styrelsen her ellers dispenseret for salg af gamle horn, som folk havde liggende fra før det generelle salgsforbud, der skal beskytte den truede bestand af næsehorn.

Men nu gør en voldsom stigning i krybskytteri i det sydlige Afrika et totalforbud nødvendig.

»Al køb og salg af næsehorn er med til at vedligeholde et grusomt marked, der truer med at udrydde de sidste næsehorn«, siger styrelsens biolog Niels Kurt Nielsen.

FOTO

Det er ikke forbudt at eje gamle horn og gennem de seneste 10 år har Naturstyrelsen indtil for nylig givet en håndfuld dispensationer til salg mellem private. Men i det seneste år er tallet steget til ti.

»Der har været en accelererende efterspørgsel efter næsehorn, siden der opstod rygter i Asien om, at pulveriseret næsehorn kunne helbrede alvorlige sygdomme som kræft. Priserne drives op af efterspørgslen efter horn i Asien, og vi har en klar formodning om, at horn, der handles inden for EU, efterfølgende smugles til Asien for at indgå i det illegale marked«, siger Niels Kurt Nielsen.

LÆS ARTIKEL

Et enkelt horn kan indbringe flere hundrede tusinde kroner på det ulovlige marked.

Handel med næsehorn er reguleret af fælles EU-regler og den såkaldte CITES-konvention.

LÆS ARTIKEL

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce